Πηγή: Ημεροδρόμος

Σε δίκη οδηγείται στις 11 Μάρτη ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ κατηγορούμενος για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν μετά τον θάνατο εν ώρα εργασίας του Δημήτρη Δαγκλή, το 2021.

«Είναι ντροπή και πρόκληση ότι η δικαιοσύνη βρίσκει το χρόνο να μας καθίσει στο σκαμνί για τον αγώνα μας για τα αυτονόητα, μάλιστα για ακόμη μια φορά λίγο πριν από επερχόμενη πανελλαδική απεργία, αλλά δεν έχει βγάλει ακόμα την απόφαση για την οριστική εφαρμογή του νόμου, για να πάρουμε τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και δεν έχει κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή ενιαίας ΣΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά λες κι οι λιμενεργάτες στις προβλήτες 2 και 3 δουλεύουν σε άλλον πλανήτη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Προσθέτει: «Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το επιτελικό κράτος και τα όργανά του είναι πολύ ικανά και γρήγορα στις αποφάσεις για να δικάζουν αγωνιστές εργάτες, όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών, όπως της COSCO και της Dport, αλλά είναι απόλυτα ανίκανα για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων και του λαού. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ξέρουμε ότι έχουμε μαζί μας την εργατική τάξη και τον λαό του Πειραιά και συνολικά της χώρας μας, και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Όποιος νομίζει ότι θα φοβηθούν οι εργαζόμενοι ή ότι θα κάνουν βήμα πίσω, είναι βαθιά γελασμένος. Κάτω τα χέρια από τους δίκαιους αγώνες μας».