Δήμητρα Μυρίλλα

Πηγή: Ημεροδρόμος

Ο“Ντάνιελ Μπλέηκ” του Κεν Λόουτς, της αριστουργηματικής ταινίας του σπουδαίου σκηνοθέτη, είχε… μωρό και ήταν αυτό… Ενα βρέφος δύο ετών, που γεννήθηκε στην  τρομερή, πλούσια, βιομηχανοποιημένη Μ. Βρετανία, πρόλαβε να ζήσει μόλις δύο χρόνια, ίσα για να δει το άθλιο πρόσωπο του άθλιου συστήματος και να πεθάνει από την πείνα.

Στη Μεγάλη Βρετανία του παλατιού, του City, του ΝΑΤΟ, των εξοπλισμών ένα παιδί μεγάλωνε δίπλα σε έναν πατέρα που δεν μπορούσε να εργαστεί λόγω καρδιολογικών προβλημάτων. Που τους παρακολουθούσε κοινωνική υπηρεσία, διότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ενταγμένος στους κοινωνικά ευάλωτους. Που αυτό το φοβερό βρετανικό κράτος δεν μπορεί να φροντίσει έναν ανήμπορο πατέρα και ένα μικρό παιδί… όπως κανένα φοβερό και τρομερό και επιτελικό και άριστο καπιταλιστικό κράτος δεν μπορεί να το κάνει.

Το βρέφος πέθανε από την πείνα στη χώρα όπου οι 250 πλουσιότερες οικογένειες  έχουν συνολική περιουσία 748 δισεκατομμυρίων λιρών, με το σχετικό ποσό το προηγούμενο έτος να είναι 704 δισ. Ανάμεσά τους είναι και ο πρωθυπουργός Rishi Sunak.

Κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε, πατέρα και παιδί, το σπίτι τους στο Skegness του Lincolnshire στις 2 Ιανουαρίου για μια επίσκεψη ρουτίνας, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Ιανουαρίου, έκανε άλλη μία επίσκεψη, αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η κοινωνική λειτουργός επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία εκείνη την ημέρα.