Πηγή: ΕΦΣΥΝ 16/1/2024

Αίσιο τέλος είχε σήμερα το πρωί η δεύτερη μέσα σε έναν μήνα απόπειρα έξωσης 76χρονης χαμηλοσυνταξιούχου, η οποία απετράπη χάρη σε διαμαρτυρία αλληλέγγυων που έσπευσαν την ώρα που αστυνομικοί άλλαζαν την κλειδαριά του σπιτιού αλλά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα συνέλευση αλληλέγγυων, ο διαδηλωτής προσήχθη με χαρακτηριστικά απαγωγής, εν ώρα εργασίας, με την κατηγορία ότι… κολλούσε αυτοκόλλητα πολιτικού περιεχομένου και έγινε έρευνα στο σπίτι του, με εισαγγελική εντολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχασε το διαμέρισμα, πρώτη κατοικία, για αρχικό χρέος 17.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες.
Ακολουθεί όλο το κείμενο:
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Την Τρίτη 16/01 επιχειρήθηκε έξωση κατοικίας στον Βύρωνα η οποία αποτράπηκε από την παρουσία αλληλέγγυου κόσμου.
Μετά την έξωση προσήχθη με χαρακτηριστικά απαγωγής, εν ώρα εργασίας ο σύντροφός Γ., μέλος της Πρωτοβουλίας Αγώνα, και στάλθηκε στην Γαδα με την κατηγορία ότι κολλούσε αυτοκόλλητα πολιτικού περιεχομένου.
Στα πλαίσια της αναβάθμισης του ποινικού κώδικα για πρώτη φορά δόθηκε εισαγγελική εντολή για ερευνα σε οικία με αφορμή ένα αυτοκόλλητο. Οι μπάτσοι εισέβαλαν στο σπίτι του, την στιγμή που ήταν η οικογένεια του μέσα, ενώ απέξω βρισκόντουσαν ΟΠΚΕ και ασφαλιστές κάνοντας ελέγχους σε αλληλέγγυο κόσμο δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στην γειτονιά.
Μάλιστα ο εισαγγελέας αποφάσισε εκδικητικά να κρατήσει τον σύντροφο στην Γαδα για όλη την νύχτα ώστε να περάσει αυτόφωρο την Τετάρτη.
Για μας είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης, στοχοποίησης και φίμωσης των αγώνων και των αγωνιστών. Νομίζουν ότι με τέτοια μέσα θα κάμψουν τις οποίες αντιστάσεις και θα περάσουν όλη την βάρβαρη πολιτική τους.
Τονίζουμε με κάθε τρόπο ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιζόμενο. Κανένας μόνος/η απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.
Όλοι/ες αύριο, Τετάρτη 17/01, στις 12:00 στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ο σύντροφος δικάζεται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.
Αλληλέγγυοι Αλληλέγγυες

Ωστόσο, στη συνέχεια συνελήφθη μέλος της Πρωτοβουλίας Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες, το οποίο δικάζεται το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.