Εννιά μήνες μετά, οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, ένωσαν τη φωνή τους με χιλιάδες ανθρώπους στο Σύνταγμα και απαίτησαν να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Οι συγγενείς των θυμάτων μίλησαν για τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους, για τη μοιραία νύχτα και για το αίτημά τους για Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, πολλοί συγγενείς άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση τόσο για όσα έκανε και δήλωνε πριν το δυστύχημα όσο και για τις κινήσεις της πολιτείας μετά. Η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο δυστύχημα, ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε μεταξύ άλλων: 28 Φεβρουαρίου σκότωσαν το παιδί μου. 9 Μαρτίου κήδεψα ότι απέμεινε από εκείνη. Λίγα καμένα κόκκαλα. Ήταν ούτε 20 ετών. Κανείς γονιός ποτέ. Καμια μάνα, να μη ζήσει αυτό το κακό.»

Αλιεύσαμε το βίντεο από τον Χρήστο Αβραμίδη

Επιπλέον, σημείωσε ότι 9 μήνες μετά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στα ερωτήματά τους και μονάχα 2 υπάλληλοι βρίσκονται στη φυλακή. «9 μήνες μετά και η Hellenic Train δεν έχει καν κληθεί σε απολογία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Καρυστιανού διατελεί Πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος «Τεμπη 29/02/2023» σε μια προσπάθεια των συγγενών να διεκδικήσουν την απονομή Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για όσα συνέβησαν ο Ηλίας Παπαγγελής που έχασε την κόρη του στα Τέμπη. Σημείωσε ότι «Έρχονται γιορτές, Χριστούγεννα, τα σπίτια μας θα είναι βουβά. Σκοτεινά. Αντί για κάλαντα θα έρχονται στο νου μας τα ουρλιαχτά των παιδιών από τη σύγκρουση των τραίνων.»

Εκτός αυτών ανέφερε: «Τα δολοφόνησαν τα παιδάκια μας. Δολοφόνησαν τη χαρά μας. Δολοφόνησαν τη χαρά μας. Χωρίς αντίο, χωρίς φιλιά, χωρίς αγκαλιά.» Επιπλέον σημείωσε ότι «μας εξοργίζουν και μεγαλώνουν τη λύπη μας κάποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κάποιο δημοσιογράφοι με αυτά που λένε θέλοντας να προστατέψουν τους ομοϊδεάτες τους και κυρίως να μειώσουν το μέγεθος του εγκλήματος».

Πέραν τούτων  δήλωσε ότι « το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, πιστεύει στην ενοχή των πολιτικών των επιχειρηματιών, των ανώτερων και κατώτερων υπαλλήλων του ΟΣΕ, και των εταιρειών που εμπλέκονται στις μεταφορές με τα τραίνα». Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελής κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που δεν κατέστησε ασφαλή τα τραίνα παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Επίσης ανέφερε πως όλοι γνώριζαν εκτός από τα θύματα και τους συγγενείς τους και ο λόγος που δεν έγινε αυτό γνωστό ήταν «τα εισιτήρια, το κέρδος τα λεφτά τα συμφέροντα» και στη συνέχεια υπενθύμισε πως η κυβέρνηση αψήφησε τους μηχανοδηγούς και τα εξώδικα που έστελναν. «Κανείς δεν σκέφτηκε να παραμερίσει το κέρδος μέχρι η ασφάλεια των επιβατών να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.»