Πηγή: 902

Την επίθεση σε δύο μαθήτριες, τις οποίες χαστούκισαν και γρονθοκόπησαν τραμπούκοι στρατιώτες του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford», καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ. Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό τραμπούκικης συμπεριφοράς ΑμερικανοΝΑΤΟικών που έγινε το Σάββατο 2 Δεκέμβρη αυτή τη φορά σε ανήλικες μαθήτριες.

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό να δώσει αποστομωτική απάντηση δυναμώνοντας την πάλη για να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τα Χανιά και όλη τη χώρα, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα.

Η επίθεση έγινε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων το βράδυ του Σαββάτου όταν δύο Αμερικανοί στρατιώτες, που ήταν μεθυσμένοι, χτύπησαν με γροθιές και χαστούκια τα δύο 15χρονα κορίτσια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σήμερα αναμένεται να αποπλεύσει από τη βάση της Σούδας το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford», μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί να φύγει από τα Χανιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Για πολλοστή φορά ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες πρωταγωνιστούν σε επεισόδια τραμπούκικης και επικυρίαρχης συμπεριφοράς στην πόλη των Χανίων.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο το βράδυ ΑμερικανοΝΑΤΟικοί του πληρώματος του “USS Gerald R. Ford” επιτέθηκαν σε δύο ανήλικες μαθήτριες, χαστουκίζοντας και γρονθοκοπώντας τες.

Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα επεισόδια που έχουν προκαλέσει από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στα Χανιά και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και στα δεκάδες των προηγούμενων επισκέψεων των μακελάρηδων στην πόλη μας.

Η μετατροπή της πόλης αλλά και της χώρας ολόκληρης σε ορμητήριο των δολοφόνων αλλά και σε μέρος αναψυχής τους, μόνο την ασφάλεια και την προστασία του χανιώτικου λαού δεν εξασφαλίζει. Η νεολαία, ο χανιώτικος λαός συνολικά όμως έχει πείρα. Δεν θα επιτρέψει να κυριαρχούν ο φόβος και η τρομοκρατία κάθε φορά που τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα αράζουν στη Σούδα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που μαζί με τις προηγούμενες και το σύνολο των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, έχουν αλυσοδέσει τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, έχουν μετατρέψει τελικά την πόλη μας σε “Τρούμπα”, απαιτώντας την ανοχή και τη συνενοχή μας στο όνομα των ματωμένων δολαρίων τους.

Καλούμε τον χανιώτικο λαό να δώσει αποστομωτική απάντηση δυναμώνοντας την πάλη:

  • Για να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τα Χανιά και όλη τη χώρα.
  • Για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα.
  • Για απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Για να σταματήσει κάθε στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Για να εκφραστεί ακόμα πιο πλατιά και αποφασιστικά η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και να δικαιωθεί το δίκαιο αίτημα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ».