Πηγή: 902

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε εκατοντάδες καταστήματα των Starbucks στις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε απεργία, τη μεγαλύτερη στην 50χρονη ιστορία της εταιρείας, σύμφωνα με το σωματείο τους, Starbucks Workers United.

Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα σε 30 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Φιλαδέλφειας, αποχώρησαν από τη δουλειά την Τετάρτη και θα συνεχίζουν την απεργία μέχρι την Πέμπτη, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Η απεργία έχει ονομαστεί «Εξέγερση της Κόκκινης Κούπας», καθώς συμπίπτει με την «Ημέρα της Κόκκινης Κούπας», στη διάρκεια της οποίας η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της δωρεάν μία επαναχρησιμοποιήσιμη κούπα για καφέ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή σύμβασης εργασίας που θα προβλέπει αξιοπρεπείς αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, καθώς και να σταματήσουν οι ενέργειες της εργοδοσίας που υπονομεύουν ανοιχτά το δικαίωμα στο «συνδικαλίζεσθαι».

Από το 2021, το σωματείο έχει κάνει μέλη του περίπου 9.000 εργαζόμενους σε περισσότερα από 360 καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

(Πηγή: ABC, CNN)