Πηγή: Katiousa

Θύματα του πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία, προκειμένου να αποτρέψουν στη διάρκεια του Μαραθώνιου, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τη σφαγή στη Γάζα, έπεσαν ανάμεσα σε πολλούς άλλους και οι γνωστοί ηθοποιοί, Αντώνης και Αγγελική Ξένου.

Η αστυνομία προχώρησε στην απαράδεκτη και τρομοκρατική προσαγωγή τους «για εξακρίβωση στοιχείων» επειδή έκαναν το έγκλημα να περάσουν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους!

Άμεσα σήμανε συναγερμός. Η αστυνομία ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του Αντώνη Ξένου στο ύψος της Λ. Αλεξάνδρας, λίγο πριν τη ΓΑΔΑ. Παρά το γεγονός ότι οι δυο γνωστοί ηθοποιοί δήλωσαν την ταυτότητά τους και ενώ έγινε εξακρίβωση και του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, τους αφαίρεσαν και τα κινητά για να κοπεί κάθε επικοινωνία.

Όπως διαπίστωσαν κατά την προσαγωγή τους οι δυο ηθοποιοί, στον ίδιο χώρο στη ΓΑΔΑ βρίσκονταν δεκάδες Παλαιστίνιοι, κυρίως νέοι σε ηλικία, πάνω από 20 άνδρες και γυναίκες, που είχαν προσαχθεί από το πρωί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, κυρίως γύρω από δρόμους που είχαν κλείσει κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι κυβέρνηση και αστυνομία είχαν σχέδιο να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και γι’ αυτό τον σκοπό συνέλαβαν κόσμο «στον σωρό», μόνο και μόνο επειδή ήταν Παλαιστίνιοι και βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας! Κλιμακώνουν έτσι μεθοδευμένα την τρομοκρατία και την καταστολή σε βάρος όποιου αντιδρά στο έγκλημα του Ισραήλ και των συμμάχων του, όποιου απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η ελληνική εμπλοκή στο μακελειό.

Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού

Ο Αντ. Ξένος δήλωσε στο «902.gr»: «Δεν θα καταφέρουν ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να κάμψουν τον ελληνικό λαό, που παλεύει όλες αυτές τις μέρες για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα, από το αιμοσταγές κράτος του Ισραήλ, τον Νετανιάχου και τα επιτελεία του. Κάνουμε το αυτονόητο! Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού που καταπιέζεται, όλων των καταπιεσμένων λαών και όχι των καταπιεστών τους, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες στη Γάζα με την τεράστια δολοφονική μηχανή που σκοτώνει χιλιάδες άμαχους και παιδιά, από τις ισραηλινές μπουλντόζες που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ανάχωμα είναι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας των λαών σε όλον τον κόσμο που στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο αποφασιστικά»!

Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή των δυο ηθοποιών, υπήρξε παρέμβαση του ΚΚΕ για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, ενώ στη ΓΑΔΑ μετέβη και ομάδα δικηγόρων. Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 μ.μ. η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους.

ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! – Η Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη δεν θα εμποδιστεί!

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις νέες τρομοκρατικές πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στον ελληνικό λαό και όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, με αφορμή και την τρομοκρατική σύλληψη των ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου.

ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! – Η Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη δεν θα εμποδιστεί!

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις νέες τρομοκρατικές πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στον ελληνικό λαό και όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, με αφορμή και την τρομοκρατική σύλληψη των ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Μετά την προσαγωγή Παλαιστίνιου που ύψωσε την ελληνική σημαία μαζί με τη σημαία της Παλαιστίνης σήμερα τα “λαγωνικά” της κυβέρνησης προχώρησαν σε “προληπτικές” προσαγωγές κόσμου στην Αθήνα για να εμποδίσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Θύματα του πογκρόμ ήταν και οι γνωστοί ηθοποιοί, Αντώνης και Αγγελική Ξένου. Η αστυνομία προχώρησε στην απαράδεκτη και τρομοκρατική προσαγωγή τους “για εξακρίβωση στοιχείων” επειδή έκαναν το “έγκλημα” να περάσουν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους!

Πρακτικές επικίνδυνες και απαράδεκτες στην προσπάθεια των ΗΠΑ – Ισραήλ να φιμώσουν τους λαούς που καταγγέλλουν τη γενοκτονία στη Γάζα.

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στο σφαγείο.

Θέλουν τους λαούς συνένοχους στο έγκλημα και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν με τον φόβο και την τρομοκρατία.

Κόντρα στην τρομοκρατία και τα λαγωνικά της κυβέρνησης και της πρεσβείας η σημαία του αγώνα της Παλαιστίνης κυμάτισε από θεατές και δρομείς ξανά στο κέντρο της Αθήνας.

Τώρα να σταματήσουν οι προληπτικές τρομοκρατικές προσαγωγές! Οι λαοί δεν θα σιγήσουν! Οι λαοί έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη δολοφονία χιλιάδων παιδιών!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

 

902.gr