Πηγή: 902

Ένα ακόμα από τα fake news με τα οποία το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του «βομβαρδίζουν» το διαδίκτυο για να δικαιολογήσουν τις ισραηλινές θηριωδίες που διαπράττονται σε βάρος των Παλαιστινίων, φαίνεται πως καταρρέει σαν «χάρτινος πύργος».

Συγκεκριμένα, ένα από τα πλέον προβεβλημένα γεγονότα της 7ης Οκτώβρη, δηλαδή οι «θηριωδίες σε βάρος αμάχων» που χρεώνονται στη Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova, καταρρίπτονται με βάση στοιχεία που έδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός.

Σε πλάνα που δημοσίευσε, δείχνει εκατοντάδες καμένα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του φεστιβάλ, τα οποία σύμφωνα με το ισραηλινό αφήγημα, κατέστρεψε η Χαμάς.

Ωστόσο, με βάση τις εικόνες, αναρωτιέται κανείς αν μια τέτοια καταστροφή προήλθε από απλές ρουκέτες και από τον ελαφρύ οπλισμό των ενόπλων Παλαιστινίων. Αντίθετα η εικόνα παραπέμπει σε χτύπημα με εξαιρετικά καταστροφικά όπλα, όπως πολύ ισχυρούς πυραύλους, που δεν κατέχει η Χαμάς, αλλά το Ισραήλ. Άλλωστε στο σημείο αυτό έγιναν μάχες.

Όπως αποκάλυψε σχετική δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη», το σημείο του φεστιβάλ βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 5 χλμ. από το τείχος του Ισραήλ στη Γάζα, μεταξύ των κιμπούτς Be’eri και Re’im, στα οποία επίσης έγιναν μάχες. Αρχικά επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η επίθεση έγινε σε ένα «ανυπεράσπιστο» και «αφύλακτο» πλήθος.

Όμως σε βίντεο που κυκλοφόρησαν αργότερα στο διαδίκτυο διακρίνονται ισραηλινές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ μέσα στο πλήθος, στοχεύοντας μέλη της Χαμάς, ενώ το «ABC News» κατάφερε να διασταυρώσει την άφιξη ενός τανκ του IDF στον χώρο του πάρτι στις 8.30 π.μ. Σύμφωνα με έρευνα του NBC, μάχες γύρω από τον χώρο συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι τις 10 π.μ.