Πηγή: 902

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου «Τουρκικής Φιλίας» στη Γάζα, το οποίο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Σουμπί Σουκέικ, ανέφερε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν ξανά το νοσοκομείο σήμερα το απόγευμα, σε συνέχεια των αεροπορικών επιδρομών που έγιναν και χθες το βράδυ, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης σε ορισμένα ηλεκτρομηχανικά συστήματα και απειλώντας τις ζωές του εξαντλημένου ιατρικού προσωπικού, των εκατοντάδων ασθενών και τραυματιών και των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκεί.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το μοναδικό για καρκινοπαθείς στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

 

Νωρίτερα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις είχαν βομβαρδίσει τις αποθήκες της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) στην πόλη της Γάζας, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Η PRCS είπε ότι οι αποθήκες της είναι πλέον εκτός λειτουργίας, κάτι που δυσχεραίνει το ήδη τιτάνιο έργο που οι υπηρεσίες της καλούνται να φέρουν εις πέρας, την ώρα που εντείνονται οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ.