Μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πορεία έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, σε αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό. Οι προσυγκεντρώσεις έφτασαν στο Σύνταγμα, όπου ενώθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για ώρα, με τους ομιλητές, να καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ και την στήριξη που του παρέχουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις ομιλίες και στα συνθήματα καταδικάστηκε η κυβερνητική πολιτική που έχει καταστήσει την χώρα έναν εκ των πιο στενών συμμάχων του Ισραήλ. Χαιρετισμό στους χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες απηύθυνε και ο Πρέσβης της Παλαιστίνης.

Ο κόσμος που κατέφθανε μαζικοποίησε ακόμα περισσότερο την συγκέντρωση και έτσι, ότι αυτή μετατράπηκε σε πορεία προς τις Πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ μετρούσε πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Εδώ ένα πλάνο από το drone του ΠΑΜΕ

«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές σε μία σαφή απάντηση προς την στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια η πορεία πέρασε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη με κλούβες των ΜΑΤ παραταγμένες μπροστά στο κτίριο.

Η διαδήλωση έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ, όπου επίσης βρίσκονταν παραταγμένες πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές στάθηκαν απέναντι από την αστυνομία και φώναξαν συνθήματα, ανεμίζοντας τις Παλαιστινιακές σημαίες.

Χωρίς απολύτως καμία πρόκληση, η αστυνομία χτύπησε απρόκλητα την πορεία με γκλομπ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.