Πηγή: 902

Την εργοδοσία του ομίλου Φιλίππου που απαγόρευσε την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Χρήστο Κατσώτη στις εγκαταστάσεις της στη Μεταμόρφωση, καταγγέλλει η ΚΟΒ ΦΑΓΕ του ΚΚΕ. Αμεση ήταν ή απάντηση με εξόρμηση στην πύλη του εργοστασίου για την ενημέρωση των εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ δεν φιμώνεται

Η δημοκρατία τους σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των χώρων δουλειάς

Οργανώνουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων

Η ΚΟΒ ΦΑΓΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου Φιλίππου που απαγόρευσε την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Χρ. Κατσώτη, στις εγκαταστάσεις της στη Μεταμόρφωση, με σκοπό να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους ενόψει Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε – την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, την ανασφάλεια, τα εργασιακά, την υγεία, τι γίνεται στα σχολεία των παιδιών μας – και τι προτείνει το ΚΚΕ.

Η στάση της εργοδοσίας δε μας κάνει εντύπωση, αφού γνωρίζει ότι η δράση των κομμουνιστών στα εργοστάσια του ομίλου αλλά και του κλάδου Τροφίμων συνολικότερα, ήταν αυτή που όλο το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε προπύργιο υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και οργάνωσε τους εργαζόμενους στην πάλη για τη διεκδίκηση κάλυψης όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η απάντηση της εταιρείας δια μέσου του διευθυντή του εργοστασίου της ότι «επιθυμεί και επιδιώκει να κρατά το περιβάλλον εργασίας κομματικά και πολιτικά ουδέτερο» δεν μπορεί να αποκρύψει ότι η πραγματική αιτία προσπάθειας παρεμπόδισης της επαφής των εργαζόμενων με το ΚΚΕ, οφείλεται στο φόβο που τους προκαλεί η ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Τους τρομοκρατεί η πιθανότητα οι εργαζόμενοι να επιλέξουν και στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές τη στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης βάζοντας έτσι επιπλέον εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας.

Η διοίκηση της ΦΑΓΕ θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει, ο εργατικός ξεσηκωμός στην πρόσφατη απεργία απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα του Υπουργού Εργασίας, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και καταργεί το 8ωρο, το 5ήμερο, την Κυριακάτικη και τις υπόλοιπες αργίες επιβάλλοντας στους εργαζόμενους ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα για να εξυπηρετήσει τα κέρδη των βιομηχάνων, να βρει τη συνέχεια έκφρασης του στις κάλπες της Κυριακής.

Δε θέλει σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί και με αυτή την ψήφο η καταδίκη της επιλεκτικής ανικανότητας της κυβέρνησης να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων του μόχθου από τα «καιρικά φαινόμενα» και τις πυρκαγιές, εξαιτίας της πολιτικής κόστους- οφέλους που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και υπερασπίζονται τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις τους.

Δεν έχει κανένα συμφέρον, σε αντίθεση με όλους εμάς, από το φούντωμα των εργατικών διεκδικήσεων, από την έκφραση της ατόφιας δυσαρέσκειας των εργαζομένων, από την οργάνωση, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη που καλούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ.

Θέλει και στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να κυριαρχούν δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, που εξυπηρετούν τα σχέδια τους, τα κέρδη τους.

Ενημερώνουμε την εργοδοσία ότι όσα εμπόδια και να βάζουν, η παρέμβαση, η παρουσία και η δράση του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές θα συνεχιστεί. Καμία απαγόρευση εισόδου δε θα φιμώσει το ΚΚΕ, οι δεσμοί του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους έχουν κατακτηθεί μέσα από την καθημερινή πάλη και τους αγώνες απέναντι στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, για να διεκδικήσουμε ένα μέλλον με βάση τις ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις 8 Οκτωβρίου για να δυναμώσουν την μοναδική πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ενισχύοντας τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και δήμους, που στηρίζει το ΚΚΕ, σταυρώνοντας τους δοκιμασμένους αγωνιστές που περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της».