Πηγή: 902

Μικρά κομμάτια πλαστικού στην επιφάνεια και το εσωτερικό της μπριζόλας στο μεσημεριανό γεύμα εντόπισαν πολλοί φοιτητές την Τρίτη 3 Οκτώβρη στη φοιτητική λέσχη των εστιών Ξάνθης.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης προχώρησε σε παρέμβαση, καλώντας το Υγειονομικό το οποίο επιβεβαίωσε τις καταγγελίες.

«Εργολάβοι στις φοιτητικές λέσχες σημαίνει πλαστικό φαγητό» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών, και απαιτεί δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές με ευθύνη του πανεπιστημίου και του κράτους και αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού, ενώ καλεί σε γενική συνέλευση την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 6 μ.μ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι φοιτητές εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε πως η ανάγκη μας για δωρεάν και ποιοτική σίτιση αποτελεί εμπόρευμα. Πώς είναι δυνατόν τα κέρδη του κάθε εργολάβου να συμβαδίζουν με την κάλυψη της ανάγκης μας για σίτιση; Πώς είναι δυνατόν το γεύμα μας να κοστολογείται στα 1 ευρώ και 20 λεπτά και ταυτόχρονα να είναι ποιοτικό την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα;

Την ίδια ώρα που οι φοιτητές του ΔΠΘ τρώμε πλαστικό το πανεπιστήμιο σφυρίζει αδιάφορα. Σε ερώτηση μας για το ποιος είναι υπεύθυνος και το πού να απευθυνθούμε για την εξέλιξη της ποιότητας του φαγητού το υγειονομικό μας απάντησε “στο πανεπιστήμιο”. Ωστόσο, όταν μετά από πολλές τηλεφωνικές προσπάθειες καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον πρύτανη αυτός πέταξε το μπαλάκι στην εξέδρα λέγοντας πως δεν είναι ευθύνη τους κι ότι ό,τι μέτρα είναι να παρθούν, θα παρθούν. Απέφυγε ουσιαστικά να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις ενώ αρνήθηκε γραπτή τοποθέτηση για το πολύ σοβαρό περιστατικό κλείνοντας μας το τηλέφωνο.

Ας κάνει λοιπόν η διεύθυνση του ΔΠΘ ένα διάλειμμα από τα προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τα οποία εμπλέκει το πανεπιστήμιο κι ας ασχοληθεί με τις ανάγκες των φοιτητών».