Πηγή: 902

Δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

«Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια, μηχανές να βάλουμε μπροστά» έγραφε το πανό των Σωματείων στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα: «Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Σωματείων. Ο υπουργός παρέπεμψε την αντιπροσωπεία σε συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη. «Ο εμπαιγμός συνεχίζεται!» σημείωσαν οι εργαζόμενοι. «Δεν υποχωρούμε, είμαστε εδώ και ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις» ήταν η απάντησή τους βροντοφωνάζοντας: «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Τελικά, ο αγώνας και η πίεση έφεραν αποτέλεσμα, καθώς οι εργαζόμενοι απέσπασαν τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστεί συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα. Με συλλογικές αποφάσεις καθορίζουμε τα επόμενα βήματά μας, καθώς εκτός από τη δέσμευση για συνάντηση, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ανοιχτά και ο κίνδυνος να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις μας που λήγουν στο τέλος του έτους και να μείνουμε άνεργοι είναι υπαρκτός», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους με τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Παράλληλα ανέδειξαν τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο το νικέλιο και το κοβάλτιο και τις υψηλές τιμές πώλησης και θέτουν την ανάγκη άμεσης συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και Κώστας Παρασκευάς, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς – Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Μπάτσικας, γραμματέας της ΕΠ Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ, η Χριστίνα Αβραμίδου, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με τον πρόεδρό του, Αντώνη Κούκουρα, του Εργατικού Κέντρου ΛαμίαςΣωματεία από την Αττική και τη Στερεά, καθώς και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Ότι και να κάνουν δεν θα λυγίσουμε, δεν θα το βάλουμε κάτω, θα είμαστε δίπλα στον αγώνα σας, τόνισε ο Παναγιώτης Βασιλός, πρόεδρος του Παραρτήματος Αθήνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στην κινητοποίηση.

Βίντεο από το ΠΑΜΕ και από 902