Φωτο: Alerta.gr

Σε μια πρωτοφανή επίθεση προχώρησε η ελληνική αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε επίθεση, όχι σε κάποια διαδήλωση «με ταραχές», αλλά σε μια εν εξελίξει συνέλευση! Το μεσημέρι της Δευτέρας, η ελληνική αστυνομία κινητοποίησε ισχυρή αστυνομική δύναμη διαφόρων μονάδων και επιτέθηκε στα γραφεία ενός αθλητικού συλλόγου, εντός του οποίου διεξαγόταν συνέλευση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρώπων που δέχτηκαν την επίθεση, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισέλθουν δια της βίας στα γραφεία και να πετάξουν δακρυγόνο, κάτι που αποφεύχθηκε επειδή οι παρευρισκόμενοι πρόλαβαν και έκλεισαν την πόρτα και τα παράθυρα.

Συγκεκριμένα, ο Αθλητικός Σύλλογος «Τηγανίτης» που έχει έντονη πολιτική και αντιφασιστική δράση στην Κρήτη, νοικιάζει γραφεία που αξιοποιούνται και από συλλογικότητες προκειμένου να διεξάγονται συνελεύσεις και άλλες δράσεις. Τη συγκεκριμένη στιγμή διεξαγόταν συνέλευση για να οργανωθούν δράσεις διαμαρτυρίας, μετά την εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού που βρίσκεται επίσης στο Ηράκλειο.

Αργά το απόγευμα, άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο σε αλληλεγγύη προς τους εγκλωβισμένους, έφτασαν με πορεία στον χώρο και έτσι η αστυνομία αποχώρησε, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να απεγκλωβιστούν.

Φυσικά, όμως, τα ερωτήματα παραμένουν: Για ποιον λόγο μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να παραβιάζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, επιτιθέμενη σε μια δημοκρατική διαδικασία που διεξάγεται σε ιδιωτικό χώρο;