Αρχική Clopyright Ειδήσεις που θάφτηκαν Σάλος στην Εύβοια με την ωμή βία κατά ντελιβερά – Βγαίνουν στους...

Σάλος στην Εύβοια με την ωμή βία κατά ντελιβερά – Βγαίνουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι (vid)

6983
0

Αλιεύσαμε από Ημεροδρόμος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της Χαλκίδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι.

Είναι η μέρα της δίκης του εργαζόμενου διανομέα, που συνελήφθη βίαια από δυνάμεις του Λιμενικού.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ), που εκφράζει την οργή του για το αίσχος της βίαιης σύλληψης του εργαζόμενου, σ’ ένα νέο κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Το ΕΚΕ αναφέρει ότι «ο εργαζόμενος, ο οποίος έφυγε με το μηχανάκι του από το κατάστημα εστίασης στο οποίο εργάζεται επί του πεζόδρομου της παραλίας για να παραδώσει παραγγελία, ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα από άντρες του Λιμενικού Σώματος με την πρόφαση ότι κινούταν σε πεζόδρομο με το δίκυκλο.

Όπως διακρίνεται και σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έριξαν στο έδαφος και, ασκώντας ωμή βία με κεφαλοκλείδωμα, πατώντας τον κλπ., του πέρασαν χειροπέδες σαν να είναι κοινός εγκληματίας! Δεν δίστασαν μάλιστα να συλλάβουν και δεύτερο διανομέα, ο οποίος σταμάτησε για να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του από την ωμή βία που του ασκούσαν οι εν λόγω λιμενικοί!

Ο εργαζόμενος πέρασε όλο το βράδυ στο κρατητήριο και χθες οδηγήθηκε στα Δικαστήρια για να δικαστεί, φορτωμένος με τον μισό Ποινικό Κώδικα στην πλάτη του! Εκεί βρέθηκαν για συμπαράσταση πολυμελής αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού Εύβοιας που με τον δικηγόρο τους ζήτησαν και πήραν αναβολή της δίκης».

«Απαράδεκτη είναι και η στάση της εργοδοσίας η οποία δεν αναζήτησε τον εργαζόμενο που ήταν σε βάρδια, δεν πήγε στα κρατητήρια για τον επισκεφτεί, δεν τηλεφώνησε στον ίδιο ή στην οικογένειά του, δεν βρέθηκε στα Δικαστήρια για να τον στηρίξει», επισημαίνει το ΕΚΕ και σημειώνει:

«Το νέο κρούσμα αυταρχισμού και άσκησης ωμής βίας σε βάρος εργαζόμενου την ώρα που πήγε να βγάλει το μεροκάματό του είναι απαράδεκτο και δεν θα μείνει αναπάντητο!

Το συγκεκριμένο συμβάν επιβεβαιώνει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας και ο αυταρχισμός πάνε “χέρι – χέρι” για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

Δεν θα τους περάσει! Δεν θα ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές! Οι συνάδελφοι διανομείς εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, σε καύσωνες και παγετώνες, σκοτώνονται στους δρόμους για ένα μεροκάματο. Δεν είναι εγκληματίες! Τον υπέρμετρο ζήλο τους να τον δείξουν αλλού και όχι σε εργαζόμενους που παλεύουν για να βγάλουν το ψωμί τους!

Κυβέρνηση, υπουργείο και λιμενικές αρχές είναι υπόλογοι. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και να αποσύρουν εδώ και τώρα τις κατηγορίες που φόρτωσαν στον εργαζόμενο μόνο και μόνο επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη βία σε βάρος του.

Η εργοδοσία έχει την υποχρέωση να καλύψει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση προέκυψε για τον συνάδελφο από το συμβάν που έλαβε χώρα εν ώρα εργασίας (πρόστιμα, δικαστικά έξοδα κλπ.). Ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει το εισόδημά του για όσο διάστημα δεν θα μπορεί να εργαστεί».

Πηγή: Evima