Γιάννης Δεβετζόγλου

Πηγή: News247

Το μόνιμο ιατρικό προσωπικό της μονάδας είναι 3 άτομα και μάλιστα ο ένας έχει φύγει με 9μηνη γονική άδεια και έχει αντικατασταθεί από συνάδελφό του που εργάζεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Με την αποχώρηση της κ. Μιχαηλίδου θα μείνουν μόνο 2 γιατροί.

Η κ. Μιχαηλίδου υπέβαλε την παραίτησή της έπειτα από επτά μήνες και τόσο οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου, όσο και οι πολίτες της περιοχής ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανασταλεί ξανά η λειτουργία της ΜΕΘ Αγρινίου, γεγονός που θα φέρει επιπρόσθετα προβλήματα στην γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Βασικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης έδωσε τώρα εντολή για άμεση ενίσχυση με 4 νοσηλευτές στη ΜΕΘ, ενώ με έγγραφο ζητά από το υπουργείο την προκήρυξη 2 θέσεων επιμελητών Β.

«Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα και να ζητήσει με επείγον έγγραφό του την προκήρυξη 2 θέσεων επιμελητών Β’ για την ΜΕΘ Αγρινίου και ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να ενισχύσει τη ΜΕΘ άμεσα με 4 νοσηλευτές, ο οποίος και ανταποκρίθηκε. Η διευθύντρια της ΜΕΘ παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί και ανέπτυξε τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση. Απαίτησε να βρεθούν λύσεις για τη μονάδα παρά την αποχώρησή της. Τονίστηκε στη συνάντηση η οριακή λειτουργία της ΜΕΘ το τελευταίο 7μηνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ είχε μειώσει τη θνησιμότητα από 100% στο 18%

Η ΜΕΘ Αγρινίου έγινε διάσημη για τους λάθος λόγους, καθώς εν μέσω πανδημίας, η θνησιμότητα έφτασε σχεδόν στο 100%. Δηλαδή όσοι ασθενείς έμπαιναν, έχαναν τη ζωή τους.

Για την ακρίβεια, η θνησιμότητα αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν λίγο μικρότερη, αλλά όχι τόσο όσο για να είναι αιτιολογημένοι οι θάνατοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ωστόσο, η κ. Μιχαηλίδου είχε καταφέρει μέσα σε 2,5 μήνες, να μειώσει τη θνησιμότητα από το 100%, στο 18%.