Πηγή: 902

Χαρακτηριστική για τα σοβαρά προβλήματα σε όλο το δίκτυο των Μεταφορών και τους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν για τον λαό από την πολιτική που λογαριάζει την προστασία του ως «κόστος» – όπως με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκε και στα Τέμπη – είναι η φωτογραφία που τράβηξε και μας έστειλε αναγνώστης του «902.gr» μέσα από λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που εκτελούσε το δρομολόγιο «214 Ζωοδόχος Πηγή (Βύρωνας) – Ακαδημία».

Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνεται καθαρά στη φωτογραφία που τραβήχτηκε χτες, το πάτωμα του λεωφορείου χάσκει τρύπιο, ακριβώς κάτω από τις θέσεις που βρίσκονται πάνω από τις ρόδες του οχήματος. Γύρω γύρω από την τρύπα το πάτωμα είναι ραγισμένο, απειλώντας να μεγαλώσει το άνοιγμα.

Συνδικαλιστές του κλάδου από την ΔΑΣ ΟΑΣΑ, με τους οποίους επικοινωνήσαμε, μας επιβεβαίωσαν ότι τα συγκεκριμένα λεωφορεία είναι υπέργηρα, ηλικίας 22 – 23 ετών, ενώ παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα σκουριάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Η κατάσταση αυτή, όπως και άλλα σοβαρά προβλήματα των λεωφορείων (όπως π.χ. στα ελαστικά τους κ.ά.), έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από συνδικάτα και συνδικαλιστές του κλάδου, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο από τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαγγείλει κατά καιρούς παραγγελίες εκατοντάδων νέων λεωφορείων, τα οποία ωστόσο… δεν έρχονται ποτέ. Αντί για αυτό, προχωράνε κινήσεις χρησιμοποίησης μεταχειρισμένων λεωφορείων με πάρα πολλά χιλιόμετρα, μέσω leasing, όπως και η αξιοποίηση οχημάτων των ΚΤΕΛ που επίσης παρουσιάζουν πολλαπλά προβλήματα…