Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Μια πρώτη αλλά σημαντική νίκη πέτυχε μια εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς που μετατέθηκε δυσμενώς σε απόσταση 300 χλμ απ’ τον τόπο όπου εργαζόταν και ζούσε, και στη συνέχεια δέχθηκε απειλή για απόσχιση απ’ την υπηρεσία της.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) πρόκειται για χήρα με τέσσερα τέκνα που αρχικά είχε μετατεθεί από την Πρέβεζα στο κατάστημα της Πάργας που επρόκειτο να κλείσει και στη συνέχεια όπως συνέβη και με άλλους, αντιμετώπισε το εκβιαστικό δίλημμα: Αθήνα ή «εθελουσία απόλυση».

Ο ΣΕΥΤΠΕ καταγγέλλει απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και καλεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να επιδείξει εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη και να υπηρετήσει την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ:

«Την ώρα που η κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καθώς τα επιτόκια δανείων καλπάζουν και οι καταθέσεις παραμένουν σχεδόν άτοκες, οι αντεργατικές πρακτικές της Τράπεζας Πειραιώς που στοχεύουν στη βίαιη συρρίκνωση του προσωπικού, έχουν αρχίσει να καταπίπτουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τραπεζοϋπάλληλο για αυθαίρετη μετάθεση 300χλμ μακριά από τον τόπο κατοικίας του, πρόσφατα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που παγώνει τη δρομολογημένη διαδικασία απόσχισης τραπεζικού υπαλλήλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για χήρα με τέσσερα τέκνα που αρχικά είχε μετατεθεί από την Πρέβεζα στο κατάστημα της Πάργας που επρόκειτο να κλείσει και στη συνέχεια όπως συνέβη και με άλλους, αντιμετώπισε το εκβιαστικό δίλημμα: Αθήνα ή «εθελουσία απόλυση». Ωστόσο η απόφασή της να αγωνισθεί για τη διατήρηση της θέσης εργασίας της, την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να εργαστεί για ένα διάστημα σε κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, την οποία όλως τυχαίως η Διοίκηση σχεδίαζε να αποσχίσει.

Με την προσωρινή απόφαση της Δικαιοσύνης, αναδεικνύονται οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίες όπως κρίθηκε, κινούνται έξω από τα όρια της νομιμότητας αλλά και της ηθικής και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει καθήκον να επιδείξει εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη και να υπηρετήσει την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο».