Κείμενο από τον 902.gr

Τα συνθήματα αλληλεγγύης συνεχίζουν να ακούγονται δυνατά στου Ζωγράφου, έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, εκεί που τα χαράματα δικαστικός επιμελητής και αστυνομία, έσπασαν την πόρτα για να της κάνουν έξωση.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός»«Ούτε στην Αβύδου, ούτε πουθενά, τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι διαδηλωτές εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Κάτω άλλωστε από την πίεση της κινητοποίησης, αποχώρησε νωρίτερα ο δικαστικός επιμελητής, συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Ιωάννα Κολοβού, η χαμηλοσυνταξιούχος που της πήραν το σπίτι, ευχαρίστησε τους διαδηλωτές που βρίσκονται στο πλευρό της, σημειώνοντας ότι η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος και αυτός θα είναι πάντα. Αμέσως μετά πήρε τη θέση της στη διαδήλωση, πίσω από το πανό των σωματείων και των φορέων.

«Ψάχνουμε να βρούμε πού στεγάζεται η εταιρεία που πήρε το σπίτι της κα. Ιωάννας και δεν βρίσκουμε», σημείωσε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Φαίνεται ότι είναι μια εταιρεία φάντασμα», κατήγγειλε καθώς στη Φιλαδέλφεια που φαίνεται ότι υπάρχει έδρα είναι κενά τα κουδούνια.

«Η λύση είναι μονό ο δικός μας αγώνας, η οργανωμένη πάλη μαζί με τα Σωματεία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η κα. Ιωάννα θα κοιμηθεί στο σπίτι της και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και όσο χρειάζεται». 

(Βίντεο από 902)

Εταιρεία που διαχειρίζεται ακίνητα, αγόρασε το σπίτι από την τράπεζα, η οποία το είχε βγάλει σε πλειστηριασμό για ένα χρέος 15.000 ευρώ σε κάρτες.

Η μαζική συγκέντρωση συνεχίζεται με χαιρετισμούς από εργατικά Σωματεία, μαζικούς φορείς, συνταξιουχικά Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, της ΟΓΕ.