Απίστευτο και όμως αληθινό. Χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα επιλήψιμο, η αστυνομία επιτέθηκε σε φοιτήτριες και φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την στιγμή που φώναζαν «Μητσοτάκη κάθαρμα».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ΜΑΤατζής αφηνιάζει και χτυπά νεαρή φοιτήτρια, ενώ αμέσως μετά οι υπόλοιποι αστυνομικοί συνεχίζουν την επίθεση με γκλομπ και χημικά.

(Βίντεο από alterthess.gr)

Στη συνέχεια και ενώ οι φοιτητές προσπαθούν απλώς να προστατευτούν, όντας πλέον σε απόσταση από τα ΜΑΤ, οι επικεφαλής φωνάζουν «Συλλήψεις», με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να επιχειρούν νέα σκληρή επίθεση.

Έτσι, δύο νέα παιδιά θα περάσουν σήμερα τη νύχτα στην Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς συνελήφθησαν την ώρα του διέπρατταν το «έγκλημα» να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στον Πρωθυπουργό. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι η διατάραξη κοινής ειρήνης.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ένας από τους δύο φοιτητές είχε χτυπηθεί ξανά από την αστυνομία μερικούς μήνες πριν και είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο, από το οποίο έφυγε με κολάρο.

Οι φοιτητές καλούν σε νέα συγκέντρωση, αύριο, Σάββατο, 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Δυναμική αναμένεται να είναι η απάντηση φοιτητών και νεολαίας της Θεσσαλονίκης και το βράδυ της Παρασκευής, καθώς, στις 21:00 διεξάγεται συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους KADINELIA μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων. Πρόκειται για μία συναυλία με σαφές στίγμα ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και στην καταστολή.