Πηγή: Info-war.gr

Έπειτα από επτά ολόκληρους μήνες στους οποίους παρέμενε προφυλακισμένος χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, με μόνη «αιτιολογία» το ότι παρείχε το σπίτι τους ως χώρο καραντίνας σε φίλο του, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής αφέθηκε επιτέλους ελεύθερος.

Όπως πληροφορούμαστε από την πρωτοβουλία #FreePanoulis, το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις 10 Αυγούστου εξέδωσε έπειτα από πολλές ημέρες την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία ο Π. Καλαϊτζής «αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίασης του καθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα». Παράλληλα, «η συγκατηγορούμενη του Γεωργία Βούλγαρη αποφυλακίζεται με κατ’οίκον περιορισμό και βραχιολάκι ενώ η προφυλάκιση του Θάνου Χατζηαγγέλου θα συνεχιστεί».

Πρόκειται, όπως τονίζει η πρωτοβουλία, για μια «προσωρινή δικαίωση» του Π. Καλαϊτζή, καθώς και «μία ένδειξη πως το σαθρό κατηγορητήριο πάνω στο οποίο βασίστηκε η δίωξη του καταρρέει».

Θυμίζουμε πως η υπόθεση του Π. Καλαϊτζή ανέδειξε για μία ακόμη φορά αφενός την προχειρότητα και τη μεροληψία με την οποία πραγματοποιούνται οι προφυλακίσεις και αφετέρου το γεγονός πως η «αντιτρομοκρατική», οι δικαστικές αρχές, και μέσω αυτών το ελληνικό κράτος έχουν αποφασίσει την ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων.

Ο Π. Καλαϊτζής συνεχίζει να κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του. Το μοναδικό γεγονός που τον «συνδέει» με την υπόθεση είναι ότι προσέφερε το σπίτι του ως χώρο καραντίνας για την Covid-19 στον φίλο και συγκατηγορούμενό του.

Ακολουθεί η ανάρτηση της πρωτοβουλίας #FreePanoulis, που ανέδειξε το θέμα της άδικης προφυλάκισής του στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό:

Μετά από 7 μήνες προφυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίασης του καθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα. Η συγκατηγορούμενη του Γεωργία Βούλγαρη αποφυλακίζεται με κατ’οίκον περιορισμό και βραχιολάκι ενώ η προφυλάκιση του Θάνου Χατζηαγγέλου θα συνεχιστεί.

Η απόφαση αποφυλάκισης αποτελεί μια προσωρινή δικαίωση του Πάνου και του αλληλέγγυου κόσμου που στάθηκε στο πλεύρο του αλλά και μια ένδειξη πως το σαθρό κατηγορητήριο πάνω στο οποίο βασίστηκε η δίωξη του καταρρέει.

Σαν πρωτοβουλία φίλων/συγγενών/συντρόφων-ισσών θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν και κάθε μία που στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό του Πάνου. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στην αυθαιρεσία, στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και στους τρομονόμους.