Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά ομάδας φωτορεπόρτερ προχώρησαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εξελίσσονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την πορεία υπέρ του απεργού πείνας, κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη.

Στο βίντεο που κατέγραψε και δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η φωτορεπόρτερ Γεωργία Νικολέτου, φαίνεται μια διμοιρία να απωθεί τους δημοσιογράφους ψεκάζοντάς του επειδεικτικά με «φυσούνα», ενώ στην αντίδραση ενός από τους δημοσιογράφους, ένας αστυνομικός «απαντά» σπρώχνοντάς τον με δύναμη με την ασπίδα του.

Οι απαράδεκτες εικόνες μάλιστα, λαμβάνουν χώρα σε σημείο όπου δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, αφού από το σημείο οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει κατά τη σύγκρουση που είχε προηγηθεί.

Οι έμπειροι φωτορεπόρτερ αντέδρασαν στην χυδαία επίδειξη δύναμης των αστυνομικών δυνάμεων, πλησιάζοντας ξανά τη διμοιρία και απαιτώντας να παρουσιαστεί ο επικεφαλής της, αλλά και να τούς γνωστοποιηθεί το όνομα του αστυνομικού που τους ψέκαζε αναίτια με χημικά με τόσο επιδεικτικόν τρόπο.

Το βίντεο είναι ενδεικτικό του περιστατικού και αποτυπώνει την απαράδεκτη στάση της ΕΛΑΣ απέναντι στους λειτουργούς του Τύπου (δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ), στη χώρα που πριν λίγους μόλις μήνες κατετάγη 108η στην παγκόσμια κατάταξη ελευθερίας του Τύπου.