Πηγή: Το Ποντίκι

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί από τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην εξέδρα που είχε στηθεί για τα εγκαίνια είχαν βρει θέση πολιτικοί, δημοτικοί άρχοντες, παπάδες, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Για τον μόνο που δεν υπήρχε πρόνοια, και που τον άφησαν να κάθεται μόνος του, απομονωμένος, αποκομμένος από την εξέδρα των επισήμων, ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελάκης.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι πρώτος-πρώτος στην εξέδρα των επισήμων. Αφού οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες δείχνουν απαράμιλλο θάρρος και διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και ότι τίποτα δεν πρέπει να αποτελεί και δεν είναι εμπόδιο στα όνειρα του καθενός.      

Και όμως , οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί μία ράμπα ώστε να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων.

Θέλοντας να χρυσώσει το χάπι και να δικαιοολογήσει τα αδικαιολογητα μετά τα εγκαίνια ο Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε:

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!
Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί».