Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Συγκλονίζει η εικόνα φοιτητή να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος μετά την επίθεση της αστυνομίας. Για πολύ ώρα μετά την επίθεση το κλίμα στον χώρο ήταν πολύ βαρύ και οι συμφοιτητές και συμφοιτήτριές του είχαν παγώσει. Ο φοιτητής έβγαζε αίμα από το στόμα και είχε σπασμούς, κάτι που προκάλεσε σοβαρή ανησυχία. Σα να μην έφταναν αυτά, σύμφωνα με καταγγελίες της συνοδού του στο νοσοκομείο και του δικηγόρου του, Δημήτρη Πλιακογιάννη, στο νοσοκομείο των περίμεναν ένστολοι αστυνομικοί.

Μάλιστα, ζητούσαν τα στοιχεία του και παρέμειναν προκλητικά κοντά του, ακόμα και τη στιγμή που ο φοιτητής εξεταζόταν από τους γιατρούς, παρά τις εκκλήσεις των ανθρώπων του φοιτητή να σεβαστούν την κατάσταση της υγείας του.

Ευτυχώς με βάση τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται πως έχει αποφευχθεί κάποιος πολύ σοβαρός τραυματισμός και ο φοιτητής παρότι έχει έντονους πόνους στην γνάθο και στην οδοντοστοιχία, θα πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα.

Αυτό που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι πως αυτή η άγρια επίθεση της αστυνομίας ήρθε μόλις 15 μέρες μετά τον προηγούμενο τραυματισμό του από την αστυνομία, μετά τον οποίο είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φορέσει κολάρο στο κεφάλι του. Επομένως, δύο εβδομάδες μετά και καθώς δεν υπήρξε καμία τιμωρία η αστυνομία «έτυχε» να επιτεθεί στον ίδιο άνθρωπο και να τον τραυματίσει ακόμα πιο βαριά.

Δυο φωτογραφίες του ίδιου ανθρώπου 11 και 26 Μαΐου αντίστοιχα. Και οι δύο τραυματισμοι προκλήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία

Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο φοιτητής κατήγγειλε επώνυμα την επίθεση που δέχτηκε μα αποτέλεσμα να προκύπτουν εύλογες απορίες, αν ο σημερινός τραυματισμός ήταν αποτέλεσμα στοχευμένης επίθεσης.

Αυτές τις ανησυχίες επιτείνει και η βίαιη προσαγωγή ενός ακόμα φοιτητή από όσους είχαν τραυματιστεί στα γεγονότα της 11ης Μαΐου, σε ώρα και σημείο που δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα.

Πρόκειται για τον Λάμπρο Παπανικολό, φοιτητή Πληροφορικής ο οποίος είχε στις 11 Μαΐου είχε, επίσης, διακομισθεί στο νοσοκομείο μετά από επίθεση της αστυνομίας, με εγκαύματα στο πρόσωπο. Τελικά ο φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες και σύμφωνα με τον δικηγόρο, ανακοινώθηκε πως «έχει τραυματιστεί αστυνομικός» και «επειδή από βίντεο φαίνεται ότι ο φοιτητής έχει ενεργή συμμετοχή στα γεγονότα» η αστυνομία ανέφερε πως ήθελε να ελέγξει αν έχει ανάμιξη. Επομένως η ίδια η αστυνομία ομολόγησε πως δρα βάσει φακελώματος των φοιτητών για δράσεις που πραγματοποιούν μέσα στο πανεπιστήμιο που φοιτούν.