Πηγή: Info-war.gr

Δέκτες στοχοποίησης και απειλών έγιναν τρεις δημοσιογράφοι στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που συνεχίζουν επί πολλές ημέρες να βρίσκονται στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, Σταυρούλα Πουλημένη και Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, ξεκουράζονταν σε χώρο όπου δεν διεξαγόταν κάποια αστυνομική επιχείρηση, όταν με πρόσχημα «εντολές για την απομάκρυνσή τους» μέλη της διμοιρίας ΜΑΤ άρχισαν να τους ουρλιάζουν απειλώντας τους με δικογραφία για απείθεια και κάνοντας προσωπικές αναφορές.

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό και διαβάστε την περιγραφή του από την ανάρτηση του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη στο Facebook:

Στοχοποίηση και απειλές από διμοιρίτες σε βαρος δημοσιογράφων.

Σήμερα καθώς βρισκόμασταν στα άδεια σκαλάκια της Σχολής Θετικών Επιστημών και ξεκουραζόμασταν μαζί με την Stavroula Poulimeni και τον Konstantinos Tsakalidis μια διμοιρία αποφάσισε να έρθει να κάτσει δίπλα μας και να μας διώξει από έναν χώρο που δε γινόταν καμία επιχείρηση. Όπως είπε ο Κωνσταντίνος, ο πιο δυνατός θα κάτσει στη σκιά λες και διαλέγουμε μπασκέτα στο διάλειμμα του σχολείου. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό αλλά ο,τι ακολούθησε.

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν και ιδίως ο διμοιρίτης ούρλιαζε και σήκωνε τους τόνους ενώ βρισκόμασταν καθιστοί και μιλούσαμε σε ήρεμους τόνους. Μας απείλησαν με σύλληψη και ότι θα σχηματίσουν δικογραφία για απείθεια και όταν συνειδητοποίησαν ότι ούτε αυτό θα οδηγήσει πουθενά ανέβασαν ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Προσωπικά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ο διμοιρίτης των ΜΑΤ που ούρλιαζε γνώριζε το ονοματεπώνυμο μου με αποκαλούσε «Αλέξη» και στη συνέχεια θέλησε να μου πει ότι με παρακολουθεί και στο ίντερνετ.

Αυτές τις ημέρες μπορεί να μην παρακωλύθηκε όσο άλλες φορές το δημοσιογραφικό έργο, αλλά αν μη τι άλλο αυτές τις ημέρες έχουμε παραγνωριστεί με τις διμοιρίες της πόλης, η οποία είναι πολύ μικρή.

 

Αποχωρώντας πριν από λίγο μαζί με συναδέλφους η διμοιρία μας άνοιξε διάλογο ενώ είχαμε πλάτη και αποχωρούσαμε, για να ρωτήσει «γιατί κατέβασες το βίντεο από το twitter», επικοινωνήσαμε με το διοικητή του για να καταγγείλουμε τη στοχοποίηση αυτή, και μας είπε ότι οι ημέρες είναι δύσκολες και υπάρχει ένταση, αφού πρώτα μου είπε ότι κάνω «με πολιτικα ορθό τρόπο τη δουλειά μου αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί η στραβή η δικιά μας είναι η δουλειά η δίκη σου».

Οι διάλογοι και οι συμπεριφορές αυτές δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό πέραν από το να μας εκφοβίσουν και να μας πουν ότι μας ξέρουν, για να σταματήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δημοσιεύω το βίντεο για να φανεί αφενός η κατάσταση που επικρατεί μέσα στο ΑΠΘ αλλά και για την προσωπική μου ασφάλεια, καθώς πλέον δε νιώθω ότι μπορούμε να νιώθουμε καθόλου ασφαλείς ανάμεσα σε ανθρώπους που δε γνωρίζω και μας αποκαλούν με το ονοματεπώνυμο μας.