Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες συλλογικότητες της πόλης, προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου Λοιμωδών. Μετά την απεργιακή συγκέντρωση, μέρος της πορείας κινήθηκε προς το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο και κατέλαβε, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου:

«Σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, μετά την απεργία, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης, άνοιξε το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο Λοιμωδών.

Καταλάβαμε συμβολικά το νοσοκομείο Λοιμωδών και καλούμε τους κατοίκους τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη.

Η ΒΙΟΜΕ ανακοίνωσε πως μεταφέρει την σημερινή καθιερωμένη της συνέλευση στις 19:00 στο Λοιμωδών. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και άλλων καλλιτεχνών που στηρίζουν την κινητοποίηση.

Ανοίγουμε το Λοιμωδών;

Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης»

Μετά τις 20:00, στο κατειλημμένο Λοιμωδών θα παίξουν μουσική οι: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Next Door, Γιώργος & Θάνος Μάρκος, καθώς και οι Ρουμπαγιάτ.

Σε λίγο θα ανακοινωθούν και άλλες συμμετοχές