Πηγή: Katiousa

Βίντεο από 902 & ΠΑΜΕ

Παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας έστειλαν χιλιάδες λαού από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Η συγκλονιστική αυτή διαδήλωση ήταν ταυτόχρονα μια ηχηρή απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από κλάδους που έδωσαν σημαντικούς αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα, από εκατοντάδες άλλους χώρους δουλειάς, εργατοϋπάλληλοι του δημόσιου τομέα, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές και μαθητές με αφορμή τα δύο χρόνια από την πανδημία έστειλαν μήνυμα: «Ως εδώ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!». «Ως εδώ με την ακρίβεια, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα», τη ζοφερή δηλαδή πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πολιτική θωράκισης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τη ζωή του εργατόκοσμου, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας.

Με τη μαζική τους συμμετοχή μετέτρεψαν τη γενικευμένη δυσαρέσκεια σε συλλογικό αγώνα ενάντια στην τεράστια ακρίβεια που βασανίζει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, στα σοβαρά πλήγματα στο εισόδημα, στην ανυπαρξία ΣΣΕ που να κατοχυρώνουν σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, στη φοροληστεία και την επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους. Διαδήλωσαν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, διατράνωσαν την απαίτηση για καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Το μήνυμα που στάλθηκε είναι ένα: Συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση.