Πηγή: Ημεροδρόμος

Στην επιφάνεια ήρθε το μέγεθος της αγριότητας της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, απέναντι στις σχολικές καθαρίστριες, τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υγειονομικούς και εργαζόμενους από άλλους κλάδους του δημοσίου που κινητοποιήθηκαν την Παρασκευή για να μην καταργηθεί και μειωθεί το ανθυγιεινό επίδομα.

Στο νοσοκομείο παραμορφωμένος, όπως φαίνεται στην αποκαλυπτική φωτογραφία με τεράστιο πρήξιμο στο πρόσωπο βρίσκεται ο το μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ Αττικής και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, Χρύσανθος Κυριαζής. Πρόκειται για τις επιπτώσεις των χημικών που εκτόξευσαν προχθές Παρασκευή τα ΜΑΤ κατά των εργαζόμενων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης και ο Νίκος Διακογεωργίου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) έχει υποστεί πρήξιμο στο πρόσωπο και μόλυνση στα μάτια από τα χημικά.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να φοβίσει τους εργαζόμενους, να μένουμε με σκυμμένο το κεφάλι όταν τα προβλήματά μας διογκώνονται, όταν η καθημερινότητα μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη δεν πρέπει να περάσει!» σημειώνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση και τους δημάρχους ότι τέτοιες επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας φοβίζουν, αντιθέτως μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης.

Επίσης με ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ σημειώνει:

Στην επίθεση της αστυνομίας την Παρασκευή ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούσαν να μην μειωθεί ή περικοπή από καμιά ειδικότητα του ανθυγιεινού επιδόματος, η αστυνομία χρησιμοποίησε κοκτέιλ χημικών με αποτέλεσμα το μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από πρήξιμο στο πρόσωπο που του προκάλεσαν τα χημικά. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο.
Ας μας απαντήσουν οι κύριοι της κυβέρνησης, ποιους νομίζουν ότι χτυπήσαν; Να σας πούμε εμείς ποιους χτυπήσαν.  Χτυπήσαν αυτούς που βρίσκονται κάθε μέρα μέσα στα χημικά, τις χλωρίνες και τα σκουπίδια. Χτυπήσαν αυτούς που οι καρκίνοι και οι ηπατίτιδες έχουν χτυπήσει κόκκινο. Χτυπήσαν αυτούς που σε όλη τη προηγούμενη περίοδο της πανδημίας αλλά και σήμερα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Με αυτούς τα έβαλε η κυβέρνηση και τα «παλικάρια» της αστυνομίας. Να τους χαιρόμαστε. Άξιος ο μισθός σας.

Συνάδελφοι στην επίθεση της κυβέρνησης απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τη μαζική συμμετοχή μας στις 26 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.