Πηγή: 902

Σε 48ωρη απεργία από την Τετάρτη προχωρούν οι λιμενεργάτες με απόφαση του Σωματείου τους, του ΕΝΕΔΕΠ.

«Προχωράμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά με κύριο αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ που θα διασφαλίζει συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για όλους μας!», τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ.

Από την πλευρά της η εργοδοσία συνέχισε τις προσπάθειες ποινικοποίησης του αγώνα, καθώς κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Αίτηση που αξίζει να σημειωθεί πως όπως και όλες οι προηγούμενες εκδικάστηκε σε χρόνο μηδέν και με συνοπτικές διαδικασίες.

Η μοναδική εξαίρεση ήταν ότι αυτή τη φορά η εργοδοσία ως μάρτυρά της έφερε τον Μιχάλη Κατσαφάδο, προσωπάρχη όπως ο ίδιος δήλωσε… Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι η ΕΝΕΔΕΠ το αντιπροσωπευτικό Σωματείο για να γίνει διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ. Επικαλέστηκε το εργοδοτικό σωματείο το οποίο παρουσίασε 1.100 ψηφίσαντες, όταν είναι πασίγνωστο και έχει επιβεβαιωθεί με ατράνταχτα στοιχεία πως έγιναν αρχαιρεσίες-μαϊμού που έστησε η ίδια η εργοδοσία με τα τσιράκια της.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της ημέρας.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ συνεχίζει την πάλη για «υπογραφή ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλες τις ειδικότητες, τις εργασιακές συνθήκες και αμοιβές που δικαιούμαστε και μας αξίζουν, είναι υπόθεση όλων μας». Τονίζει πως «όσο συνεχίζεται η εργοδοτική και κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, εντείνουμε την αγωνιστική διεκδίκησή μας και δίνουμε αποφασιστικό και μαζικό ραντεβού στην πύλη του λιμανιού. Είναι ολοφάνερο ότι η απόλυτη ευθύνη για κάθε λεπτό που το λιμάνι θα μένει κλειστό ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που αποφασίζουν ότι το κόστος για τους εργαζόμενους, την κοινωνία και την οικονομία είναι μικρότερης σημασίας μπροστά στα συμφέροντα των COSCO/PCT- DPORT και συγκεκριμένων πολιτικών γραφείων που εμπλέκονται μαζί τους στον πειραϊκό δρόμο του μεταξιού!

Οι εργαζόμενοι μπροστά σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις δεν έχουμε άλλο όπλο πέρα από την αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ειδικά όταν μας κοροϊδεύουν και με ψεύτικα τρικ προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους».