Πηγή: In 15/10/2021

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η ΚΕΕΡΦΑ με κοινή τους ανακοίνωση αποχαιρετούν τον 18χρονο διανομέα Ανέες Μιρ από το Πακιστάν που ξεψύχησε στην άσφαλτο στην Καλλιθέα. Ο Ανέες Μιρ, είχε έρθει στην Ελλάδα όταν ήταν 15 ετών και προσπαθούσε να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του.

«Είναι ώρα τα εργατικά συνδικάτα να απαιτήσουν χαρτιά για όλους τους μετανάστες εργάτες και μετανάστριες εργάτριες, την νομιμοποίηση όλων χωρίς προϋποθέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του 18χρονου Ανέες Μιρ

Ο τραγικός θάνατος του 18χρονου Πακιστανού ντελιβερά στην Καλλιθέα. Χαρτιά στους μετανάστες τώρα!

Ο τραγικός θάνατος του 18χρονου Πακιστανού ντελιβερά Ανέες Μίρ του Αμτζάτ στην Καλλιθέα την Δευτέρα 11 Οκτώβρη γέμισε θλίψη την οικογένεια του, τους φίλους και του συναδέλφους του. Ξεψύχησε στην άσφαλτο στο μεροκάματου του τρόμου των ντελιβεράδων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Ανέες Μίρ. Εργάζονταν ως ντελιβεράς σε εστιατόριο στην Πλατεία θεάτρου στην Αθήνα.

Ήρθε 15 χρόνων στην Ελλάδα. Έμενε στο στρατόπεδο προσφύγων της Θήβας. Είχε κάρτα αιτούντος ασύλου και διέμενε σε διαμέρισμα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ τον τελευταίο μήνα.

Η οικογένεια του, οι γονείς του και τα δύο αδέλφια ζουν μέσα στη φτώχεια στο Πακρέβαλι δίπλα από το Σιαλκότ, της πατρίδα της βιομηχανίας αθλητικών ειδών. Γι αυτό έκανε το επικίνδυνο ταξίδι, για να εξασφαλίσει στήριξη δουλεύοντας

Σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση

Σήμερα στις 4μμ θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στην Εκκλησία μεταναστών στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 5.

Στην πράξη, χωρίς χαρτιά, άδεια παραμονής και εργασίας προσπαθούσε να στηρίξει την οικογένεια του για να επιβιώσει.

Είναι ώρα τα εργατικά συνδικάτα να απαιτήσουν χαρτιά για όλους τους μετανάστες εργάτες και μετανάστριες εργάτριες, την νομιμοποίηση όλων χωρίς προϋποθέσεις.