Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου φοιτητές και φοιτήτριες περιμένουν για πολύ ώρα έξω από την Λέσχη, προκειμένου να φάνε μεσημεριανό.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που αναδημοσιεύουμε, η ουρά φτάνει μέχρι το τετράγωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Λέσχη έχει αναλάβει εργολαβική εταιρεία, η οποία λόγω υποστελέχωσης δεν θέτει σε λειτουργία όλες τις διανομές.

Μάλιστα από τις υποδομές που είναι διαθέσιμες για τη σίτηση των φοιτητών, δηλαδή από την Άνω και την Κάτω Λέσχη, τις περισσότερες μέρες ανοίγει μονάχα η Κάτω Λέσχη που φαίνεται και στο βίντεο. Ενώ όταν η Άνω Λέσχη είναι ανοιχτή, πάλι υπολειτουργεί, με ελάχιστες διανομές εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Το πρόβλημα που υπήρχε οξύνθηκε ακόμα περισσότερο λόγω των ελέγχων που πραγματοποιούνται στο φοιτητικό εστιατόριο σχετικά με την πανδημία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των φοιτητών.

Τέλος η κατάσταση που επικρατεί γεννά ερωτήματα για το αν το κράτος και οι Πρυτανικές Αρχές έκαναν οποιαδήποτε προετοιμασία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της πανδημίας.

Το βίντεο καταγράφηκε την Τετάρτη 12/10/2021 και μας το έστειλε η Jo_Stam