Πηγή: 902

Εκτός των γηπέδων αντισφαίρισης βρέθηκαν από τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη δεκάδες άτομα που αξιοποιούσαν το πρόγραμμα «Αττικό Άλσος – Άθληση για όλους», μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την οποία υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, που έκανε «δώρο» στο Αθλητικό Σωματείο «Όμιλος Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας» τα τέσσερα γήπεδα που βρίσκονται στο χώρο του άλσους.

Είχε προηγηθεί η έγκριση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το πρόγραμμα «Αττικό Άλσος – Άθληση για μικρούς και μεγάλους» τον Ιούλη του 2020 με ισχύ μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, ο διευθυντής του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Γενάρη του 2021, ζήτησε την τροποποίηση της παραπάνω σύμβασης προσθέτοντας πως «δύναται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να παραχωρεί τη χρήση των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους σε ειδικά αναγνωρισμένα και επιλεγέντα από την ίδια αθλητικά σωματεία τα οποία θα υλοποιούν τα προγράμματα δωρεάν άθλησης των πολιτών για επτά ώρες τουλάχιστον ημερησίως». Σε αντάλλαγμα της δωρεάν υλοποίησης των προγραμμάτων άθλησης για όλους τους πολίτες, «τα εν λόγω αθλητικά σωματεία αφενός δικαιούνται να χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις αυτές για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας», ενώ παρατείνει τη σύμβαση για μέχρι τέλος του 2025 με τη δυνατότητα να συνεχιστεί για ακόμα δύο χρόνια.

Μία εβδομάδα μετά, στις 19 Γενάρη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποδέχθηκε την τροποποίηση και έτσι στις 17 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία παραχώρησε χωρίς αντάλλαγμα τη χρήση των τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης στο Αττικό Άλσος Αττικής στο Αθλητικό Σωματείο «Όμιλος Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αθλουμένων του Αττικού Άλσους, εδώ και περίπου 10 χρόνια η χρήση των γηπέδων του τένις ήταν ελεύθερη για τους αθλούμενους από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ υπήρχαν δωρεάν προπονήσεις από μία προπονήτρια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συγκεκριμένες ημέρες. Τώρα, βλέπουν τις πόρτες κλειστές, ενώ όπως πληροφορήθηκαν μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα έχουν τη δυνατότητα άθλησης σε δύο από τα τέσσερα γήπεδα και από την 1η Οκτώβρη σε ένα από αυτά. Παράλληλα, ανησυχούν πως τα γήπεδα του τένις ήταν μόνο η αρχή, καθώς στην απόφαση εντάσσονται επίσης δύο γήπεδα ποδοσφαίρου (5×5), δύο γήπεδα μπάσκετ και δύο γήπεδα βόλεϊ, με την Περιφέρεια να έχει προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης στα γήπεδα το προηγούμενο διάστημα όταν, όπως καταγγέλλουν, ήταν ασυντήρητα για χρόνια.