Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση που δημοσίευσε το Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΟΜΕ

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΔΕΣ
Την Πέμπτη 24/06/21 ορίστηκε ο τελευταίος πλειστηριασμός από μια σειρά που είχε οριστεί το Σεπτέμβριο του ‘20 και αναβλήθηκε λόγω covid. Αλλά είναι και ο τελευταίος που γίνεται με φυσική παρουσία, μιας και οι επόμενοι κύκλοι θα είναι ηλεκτρονικοί.
Έκαναν τα πάντα για να σταματήσουν ένα εργοστάσιο που λειτουργεί κάτω από εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και με τη συνέλευση των εργαζομένων στο διοικητικό κομμάτι. Έκαναν τα πάντα για να σταματήσουν την προσπάθεια αυτή των εργατών της πρώην ΒΙΟ.ΜΕ., μην τυχόν και υπάρξει άλλο παράδειγμα. Δεν κατάλαβαν ακόμα ότι το λάκτισμα για τέτοιες προσπάθειες το δίνουν οι κεφαλαιοκράτες μαζί με τα τσιράκια τους, τους πολιτικούς, με την σκλαβοποίηση που προσπαθούν να περάσουν στους εργαζόμενους και στην κοινωνία γενικότερα.
Εδώ και δεκατέσσερις μήνες, η συνεργατική εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ. δουλεύει δίχως ρεύμα, γιατί το έκοψαν, και δεν κατάλαβαν ακόμα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε τίποτα – που αν το έκαναν αυτό σε μία καπιταλιστική επιχείρηση, δε θα άντεχε ούτε εβδομάδα. Ωστόσο, σε επιχειρήσεις που έχουν αφεντικά για να προσλάβουν έναν εργαζόμενο, τους προσφέρουν “γη και ύδωρ”, πληρώνουν την ασφάλεια του εργαζομένου και μέρος του μισθού του. Αντιθέτως, η Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. δεν έχει πάρει σεντ από την κρατική ή την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που παίρνουν απλόχερα αφεντικά και διάφοροι απατεώνες, που περιφέρονται στα υπουργεία απειλώντας υπουργούς.
Εμείς οι εργαζόμενοι στη συνεργατική, δουλεύουμε και αμειβόμαστε για τον κόπο που βάζουμε στη δουλειά μας από το περίσσευμα και οι επενδύσεις που γίνονται βασίζονται στο κοινωνικό κεφάλαιο και όχι στα ΕΣΠΑ που χαρίζονται σε αφεντικά. Δε διεκδικούμε κανένα χάρισμα από κανένα κράτος και κανέναν οργανισμό. Αντιθέτως, διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία και στο να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια και δε θα αφήσουμε κανένα να χαλάσει αυτό που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.
Καλούμε όλους εσάς που τόσα χρόνια μας στηρίζετε, πότε με τη φυσική σας παρουσία ή με την αγορά των ποιοτικών προϊόντων που παράγουμε. Καλούμε συνδικάτα και σχήματα, καλούμε οργανώσεις και συλλογικότητες, καλούμε τις νοικοκυρές που δοκίμασαν τα προϊόντα μας και δεν τα αλλάζουν, καλούμε τους φοιτητές να σταθούν δίπλα μας στις 24/06 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και να φωνάξουμε δυνατά πως η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται – δε γίνεται βίδες, όσο κι αν το θέλει η ολιγαρχία, που θίγεται από τέτοιες πρακτικές.
24 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνέλευση Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ.