Πηγή: Katiousa.gr  και Aj+

Oι ΗΠΑ είναι μια θαυμάσια χώρα, γεμάτη ισότητα κι ευκαιρίες για όλους. Για παράδειγμα μια επικίνδυνη 87χρονη γιαγιά είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από την καλή και την ανάποδη την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας στις ΗΠΑ, τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει και τη φειδώ με την οποία καταφεύγει σε αυτά, μόνο εφόσον καταστεί απόλυτη ανάγκη.

Την περασμένη βδομάδα στην πολιτεία της Τζόρτζια η 87χρονη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, που δε μιλάει αγγλικά, μάζευε χόρτα σε ένα αγροτικό μονοπάτι, όπου συνήθιζε να πηγαίνει. Οι αστυνομικοί έδρασαν αμέσως βλέποντας την… απειλητική πράξη της και την ακινητοποίησαν με τη χρήση όπλου Taser, που προκαλεί ηλεκτροσόκ στο στόχο του.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας δικαιολόγησε τη χρήση όπλου, λέγοντας πως η ηλικιωμένη κρατούσε μαχαίρι -για να κόβει τα χόρτα προφανώς- συνεπώς μπορούσε να καταστεί επικίνδυνη. Στη συνέχεια μάλιστα της φόρεσαν και χειροπέδες, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που έχουν απαυδήσει με τόσα επικίνδυνα περιστατικά στη γειτονιά τους κι αναρωτιούνται τι θα γίνει με τις ανεξέλεγκτες γιαγιάδες-κακοποιούς, που κόβουν χόρτα και έχουν καταντήσει μάστιγα για την περιοχή.

Πάλι καλά, από μία άποψη, που δεν την θεώρησαν αρκετά επικίνδυνη ώστε να την πυροβολήσουν με κανονικό πιστόλι, από τη στιγμή που θεωρούσαν πως οπλοφορούσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ