Πρόστιμο 120.000 ευρώ επιβλήθηκε σε άνδρα ο οποίος το Σάββατο 30 Ιουνίου είχε πετάξει 4 νεογέννητα κουτάβια σε κάδο σκουπιδιών στην Νιγρίτα Σερρών. Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από καταγγελία και σε βάρος του σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων, αλλά και μία τρίτη δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης ενός ζώου στην αυλή του σπιτιού του.

kouta

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών δημοσιοποίησε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 120.000 ευρώ σε άνδρα που τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018 πέταξε τα 4 νεογέννητα κουτάβια που είχε γεννήσει η βαριά άρρωστη και υποσιτισμένη σκυλίτσα του σε κάδο σκουπιδιών στην Νιγρίτα Σερρών, όπως αναφέρει το tvxs.gr.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων, καθώς και για το γεγονός ότι στο σπίτι του δράστη ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες ένα ακόμη ενήλικο ζώο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η προγραμματισμένη δίκη που είχε οριστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών να γίνει στις 12 Ιουλίου 2018 αναβλήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του δήλωσε ασθενής προσκομίζοντας τα ιατρικά δικαιολογητικά. Έτσι η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή για την αφαίρεση της άρρωστης σκυλίτσας που γέννησε τα κουτάβια αλλά και του μοναδικού της κουταβιού (5ου) που επέζησε.