Τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου, σήμερα, στη βόρεια Υεμένη, ενώ ο συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη μια «νόμιμη» στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

yemen1510916947

 Πηγή: ThePressProject

«Οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών» διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεταφέρθηκαν εκεί και «48 τραυματίες, μεταξύ αυτών 30 παιδιά», ανέφερε η η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στον λογαριασμό της στο Twitter.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο απολογισμός αυτός της επίθεσης δεν είναι οριστικός, καθώς θύματα έχουν μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία.

«Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συρράξεων» τονίζει η ICRC.

«Και πάλι, πολλά παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ένα σχολικό λεωφορείο στοχοθετήθηκε σε μια επίθεση στη βόρεια Υεμένη. Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών. Άραγε ο κόσμος πραγματικά χρειάζεται να βλέπει περισσότερα αθώα παιδιά να σκοτώνονται για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον σκληρό πόλεμο στην Υεμένη;» είπε ο διευθυντής του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (Unicef) για τη Μέση Ανατολή Γκέερτ Κάπελερ.

Ο συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, που επιχειρεί στην Υεμένη στηρίζοντας τις δυνάμεις του προέδρου Άμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, επισήμανε ότι διεξήγαγε μια «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση».