Πηγή: Luben

Κάποιου είδους αποκαλυπτικό όραμα που περιελάμβανε και την live εκτέλεση του Alexander The Great από τους Iron Maiden στην συγκλονιστική τους εμφάνιση στην Μαλακάσα την περασμένη Παρασκευή φαίνεται ότι είχε μερίδα έγκυρων ελληνικών δημοσιογραφικών μέσων αλλά και διάσημοι πολιτευτές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η μπάντα δεν έχει παίξει ποτέ σε κανένα live το συγκεκριμένο κομμάτι μέσα στα 32 χρόνια από την κυκλοφορία του στο δίσκο Somewhere In Time και αυτό φυσικά δεν άλλαξε ούτε στο Legacy Of The Beast tour που παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες και στην Αθήνα. Σε διάφορες συνεντεύξεις και με διάφορες αφορμές τα μέλη της μπάντας έχουν αναφερθεί στο γιατί συνήθως το Alexander The Great αφήνεται εκτός των setlist και οι λόγοι είναι μάλλον τεχνικοί καθώς το οκτώμισι λεπτών έπος έχει διάφορες δυσκολίες στο να παρουσιαστεί live. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο έχουν αναφέρει παλιότερα ο Bruce Dickinson αλλά και ο Nicko McBrain σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Aυτό δεν εμποδίζει τους έλληνες θαυμαστές της μπάντας να ζητούν διακαώς το κομμάτι σε κάθε εμφάνιση τους σε ελληνικό έδαφος κάτι που δεν θα μπορούσε να αλλάξει σε μια εποχή που οι ελληνόψυχοι ιθαγενείς της χώρας μας θα έκαναν χαρά μπροστά σε οποιαδήποτε γυαλιστερή χάντρα έχει πάνω της τον ήλιο της βεργίνας. Ο Dickinson απέφυγε να παίξει το κομμάτι με ένα μάλλον σαρκαστικό τρόπο, αφου τραγούδησε κακόφωνα την αρχή και αμέσως μετά το τέλος “he died from fever in Babylon”. Το στιγμιότυπο απο το live είναι αυτό:

Αυτό φυσικά δεν πτόησε τους επιστήμονες που παρακολουθούν με πάθος τις προφητείες του Γέροντα Παϊσίου να διαδώσουν αλλά και να πιστέψουν ότι το κομμάτι παίχτηκε όντως live.

Βλέπoντας μάλιστα πίσω απο την μυστηριώδη επιλογή των maiden να μην το παίζουν τόσα χρόνια μια καμερα-σε-μένα παγκόσμια συνωμοσία συριζαίων αλλά και σκοπιανών εχθρών του 80s φουτουριστικού-ιστορικού heavy metal με τα πεντάλεπτα σολο.

Βέβαια, αυτό που όντως συνέβη αλλά ενδεχομένως να μην είναι πολύ ευχάριστο για τον Ηλία Παναγιώταρο και τους ακολούθους του είναι το σημείο στο οποίο ο καθόλου φειδωλός στις αντιφασιστικές απόψεις του Bruce Dickinson εξήγησε πώς το εντυπωσιακό Spitfire που βρέθηκε πάνω απο τα κεφάλια μας λειτούργησε σαν εργαλείο τσακίσματος ναζί. Κάτι που, γενικά, καλό είναι να συμβαίνει.

Up the irons!