Πηγή: Κατιούσα

 Η εικόνα είναι ο καλύτερος μάρτυρας και αποδεικνύει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε ειρηνικούς διαδηλωτές, ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα.

Χτες γράψαμε για τη βίαια καταστολή των ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης, που διαδήλωναν ειρηνικά ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Μια απρόκλητη επίθεση με χημικά που έστειλε έναν κάτοικο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας και μιλάει από μόνη της. Οι κάτοικοι ενημερώνουν τον υπεύθυνο της αστυνομίας και μόλις κάνουν απλώς την κίνηση για να πάνε στις δουλειές τους από άλλο δρόμο δέχονται απρόκλητα την επίθεση με χημικά, που πέφτουν στο ψαχνό, χτυπώντας μεταξύ άλλων ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι ξεσπούν λεκτικά εναντίον των δυνάμεων καταστολής: “ντροπή σας ρε γουρούνια…”. Και είναι αποφασισμένοι να μην το βάλουν κάτω και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ακολουθούν δύο άλλα βίντεο, με τη μεταφορά του κατοίκου στο Κέντρο Υγείας και τη φωτιά που προκάλεσαν τα χημικά και τα δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.