Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 οι προγραμματισμένες δράσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά.

Την Τετάρτη 11/7 μπλοκ της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Τούρκοι και Κούρδοι Πρόσφυγες συμμετείχαμε στην αντιπολεμική πορεία καταγγέλλοντας τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τις πολεμικές επεμβάσεις, την παρουσία και την εδραίωση του ΝΑΤΟ και των βάσεων στη χώρα μας και στα Βαλκάνια, την αναζωπύρωση εθνικιστικού κλίματος και την εντεινόμενη φασιστικοποίηση. Εξελίξεις που εγκαθιδρύουν προϋποθέσεις αλληλοσφαγής των λαών, κυριαρχίας κλίματος τρομοκρατίας και κατάργησης δικαιωμάτων, επιβολής αντιμεταναστευτικών και αντιπροσφυγικών πολιτικών. Παράλληλα σε όλη τη διάρκεια της πορείας με συνθήματα, πανό, πικέτες, τρικάκια, προκηρύξεις γνωστοποιούσαμε τα δίκαια αιτήματα του Τουργκούτ Καγιά.

Την Πέμπτη 12/7 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αρχικά επί της λεωφόρου Μεσογείων. Αστυνομικές δυνάμεις απλών ένστολων έσπευσαν να μας ενημερώσουν πως υπάρχει φραγή για την είσοδό μας στο υπουργείο και μια κλούβα της αστυνομίας είχε πράγματι αποκλείσει την είσοδο στην πύλη του υπουργείου ενώ πίσω από την κλούβα υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης είχε γνωστοποιήσει εγκαίρως το αίτημά της για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Το ίδιο και η ΑΔΕΔΥ –εκπρόσωποι της οποίας συμμετείχαν στη συγκέντρωση- είχε ζητήσει συνάντηση με επιστολή της κατατεθειμένη στη γραμματεία του υπουργείου. Παρ’ όλα αυτά, παρά τη συγκέντρωση αλληλέγγυων καθώς και Τούρκων και Κούρδων προσφύγων στο λιοπύρι, ενημερωθήκαμε –αρκετά καθυστερημένα είν’ αλήθεια- δια μέσω των αστυνομικών οργάνων ότι δεν μπορούμε να συναντηθούμε ούτε καν με κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου αντί του υπουργού, ο οποίος απουσίαζε, ούτε καν να εισέλθει αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο υπουργείο, ούτε καν να έρθει εκπρόσωπος του υπουργείου έξω, προς συνάντησή μας.

Πραγματοποιήθηκε πορεία καταγγελίας, πλέον, προς την πύλη του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας την πολιτική εξόντωσης του απεργού πείνας, την πολιτική άρνησης επίλυσης της ομηρίας του αγωνιστή παρότι βρίσκεται στην 43η ημέρα απεργίας πείνας. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει 43η ημέρα απεργίας πείνας. Κατά συνέπεια, αποδέχεται και το πιθανό ενδεχόμενο του θανάτου του αγωνιστή. Με συνθήματα «η τρομοκρατία δεν μας σταματά, λευτεριά και άσυλο στον Τουργκούτ Καγιά» η πορεία κατευθύνθηκε δια μέσω της λεωφόρου Μεσογείων προς την Υπηρεσία Ασύλου. Έξω από την υπηρεσία Ασύλου υπήρχε επίσης κλούβα της αστυνομίας και διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία ώστε να μην φθάσει στην υπηρεσία Ασύλου. Για αρκετή ώρα απαγόρευαν τη συνέχιση της πορείας. Καταγγείλαμε ξανά την τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία. Απευθυνόμαστε στους διερχόμενους οδηγούς, στους συγκεντρωμένους στην υπηρεσία μετανάστες, στους εργαζόμενους στις δομές της υπηρεσίας Ασύλου, καταγγέλλοντας την αντιπροσφυγική – αντιμεταναστευτική πολιτική, τον φασισμό και τον πόλεμο, αλλά και κυρίως ενημερώνοντάς τους για τον αγώνα, μέσα και έξω από την φυλακή, του κομμουνιστή Τουργκούτ Καγιά, για την πολιτική του δίωξη από το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, για την ομηρία του και την συνεχιζόμενη άδικη φυλάκισή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ζητώντας να αρθεί η απόφαση έκδοσης – να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο – ελευθερία για τον Τουργκούτ Καγιά.

Κάτω από την επιμονή, τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν κάποια μέτρα και φτάσαμε στη Υπηρεσία Ασύλου. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου, θέτοντάς του την αναγκαιότητα της επίσπευσης των απαιτούμενων διαδικασιών Ασύλου καθώς και την άρση κάθε εμποδίου που καθυστερεί την ολοκλήρωσή τους. Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την συζήτηση με τον διευθυντή αλλά και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Τουργκούτ.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλλει ακόμη την τρομοκρατική, αντιδημοκρατική, προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά και απόφαση που είχε ως πρακτικό αποτέλεσμα η σύζυγος και ο απεργός πείνας Τουργκούτ Καγιά να στερηθούν του επισκεπτηρίου. Ειδικότερα, κατά τη συνηθισμένη επίσκεψη της συζύγου του, τής ζήτησαν να βγάλει όλα τα ρούχα της και να απογυμνωθεί για να της κάνουν σωματική έρευνα, επειδή –όπως διατείνοντο- είχε χαλάσει το μηχάνημα έρευνας των εισερχομένων στο επισκεπτήριο! Μετά από την προφανή και υπερήφανη άρνησή της -δεδομένη για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο- της απαγόρευσαν το επισκεπτήριο. Ακόμα ένας βασανισμός, μπορεί να πει κανείς!

Από την επαναλαμβανόμενη άρνηση του υπουργείου ακόμη και για συνάντηση, απ΄την αντιμετώπιση της Επιτροπής και των κινητοποιήσεων με αστυνομοκρατία και καταστολή γίνεται πλήρως κατανοητό πως ΔΕΝ υπάρχει πολιτική βούληση αντιμετώπισης του ζητήματος ή, για να ακριβολογούμε, υπάρχει αδιαφορία για τη ζωή και την ελευθερία του κομμουνιστή αγωνιστή. Υπάρχει «ενδιαφέρον» γι’ αυτήν μόνον αν και εφόσον αυτή αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιδίως όταν αυτές γίνονται υπό την σκέπη της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Από την αντιμετώπιση της Επιτροπής και του πάνδημου αιτήματος που αυτή διεκπεραιώνει, γίνεται κατανοητό ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο πλήρους καταστρατήγησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έντασης της φασιστικοποίησης και της τρομοκρατίας ενάντια σε όποιους αντιστέκονται και διεκδικούν. Είναι καθαρό για εμάς, έτσι όπως αντιδραστικοποιείται η πολιτική κατάσταση, πως στη θέση του Τουργκούτ Καγιά αύριο θα βρεθούν κι άλλοι αγωνιστές, Έλληνες ή ξένοι, που θα διώκονται και θα βασανίζονται επειδή παλεύουν για τα δίκια του λαού τους και της τάξης τους.
Μετά τις τελευταίες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανταλλαγή των 9 Τούρκων αγωνιστών, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, φαίνεται πως το αστικό πολιτικό προσωπικό αντιδραστικοποιείται ακόμα περισσότερο ειδικά όταν πρόκειται για αγωνιστές.

Γι αυτό, ο αγώνας για τη δικαίωση του Τουργκούτ είναι αγώνας όλων μας. Είναι αγώνας λαϊκής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, για να έχουν μέλλον και ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες οι λαοί.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά



style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-4405412761594943″
data-ad-slot=”1170329256″
data-ad-format=”auto”>