Πηγή: Info-war.gr

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός φόρεσε γραβάτα για να σηματοδοτήσει την υποσχόμενη έξοδο από τα μνημόνια και το Βερολίνο ήρθε να μας θυμίσει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν υποθηκεύσει για δεκαετίες τη χώρα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή «Η Γερμανία μπλόκαρε την εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ προς την Ελλάδα καθώς ζήτησε περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων- όσο είναι και το δημοσιονομικό κόστος της επέκτασης του μειωμένου ΦΠΑ – ένα μέτρο που εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας μετά την λήξη της τελευταίας Συνόδου Κορυφής ενδεικτικό του ότι η απόφαση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είχε πάρει το «πράσινο φως» του Eurogroup».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη, η κυβέρνηση βρήκε 28 εκατομμύρια από την μείωση των πολεμικών δαπανών της χώρας. Το οποίο, (σε αντίθεση με το συμπέρασμα της Βαρβιτσιώτη) θα έπρεπε να κάνει ορισμένους να αναρωτιούνται πόσους άλλους συμπολίτες μας θα μπορούσε να βοηθήσει η κυβέρνηση Τσίπρα εάν δεν πραγματοποιούσε τις δεύτερες υψηλότερες πολεμικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, ως ποσοστό του ΑΕΠ.

 


Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το γεγονός ότι (αν ισχύει η πληροφορία της ανταποκρίτριας της Καθημερινής) οι μειώσεις στον προϋπολογισμό του υπουργείου εθνικής άμυνας αφορούν μεταξύ άλλων την ιατρική περίθαλψη προσωπικού και την αγορά φαρμάκων.

Ακόμη και όταν κόβει από το στρατό ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να χτυπά όχι τους εξοπλισμούς αλλά τους ανθρώπους.