Πηγή: Katiousa

Μετά από το πρώτο κρούσμα, όπου ο Κροάτης διεθνής Ντομαγκόι Βίντα και το μέλος του τεχνικού επιτελείου, Ογκνιέν Βουκόγιεβιτς, φώναζαν “Δόξα στην Ουκρανία” -σύνθημα που έχει συνδεθεί με τους Ουκρανούς φασίστες-εθνικιστές στο Μεϊντάν, το 2014, ένα νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα όπου ο ίδιος διεθνής παίκτης εμφανίζεται κρατώντας ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι να επαναλαμβάνει το “Δόξα στην Ουκρανία”, φωνάζοντας μεταξύ άλλων: “Να καεί το Βελιγράδι…”. Δηλαδή η πρωτεύουσα των Σέρβων, που κάποτε ζούσαν ειρηνικά με τους Κροάτες στην ενιαία Γιουγκοσλαβία, αλλά τώρα θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί…style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-4405412761594943″
data-ad-slot=”1170329256″
data-ad-format=”auto”>


Κι αν για το πρώτο βίντεο, η δικαιολογία ήταν πως είχε περάσει από τη Ντιναμό Κιέβου και είχε φίλους Ουκρανούς που τους αφιέρωνε τη νίκη, εδώ δε γίνεται να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, με αντίστοιχα προσχήματα. Και το ερώτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που στην πρώτη περίπτωση είχε δείξει την πρόθεση να αφήσει την υπόθεση να περάσει στα ψιλά.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το σάλο που προκάλεσε το πρώτο βίντεο, η FIFA τιμώρησε μόνο το βοηθό προπονητή (που δε θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση της ομάδας), αφήνοντας ουσιαστικά το Βίντα στο απυρόβλητο, με απλή επιβολή προστίμου. Όσο για το Βουκόγεβιτς, δεν πρόκειται να πάει χαμένος, αφού ήδη η Ουκρανική Ομοσπονδία έχει εκφράσει ενδιαφέρον να τον αποκαταστήσει επαγγελματικά, ανταμείβοντας τα “αγνά, δημοκρατικά” ιδεώδη του…style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-4405412761594943″
data-ad-slot=”1170329256″
data-ad-format=”auto”>