Πηγή: Jo Di Graphics

1. Το Μάρτιο 2011 η Αντιτρομοκρατική κάνει έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, θεωρώντας τον ύποπτο για συμμετοχή στο Σύνδεσμο Πυρήνων της Φωτιάς. Μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο ήταν οι κοινωνικές σχέσεις που είχε με άτομα που τότε ήταν ύποπτοι (και αργότερα κατηγορούμενοι) για συμμετοχή στο ΣΠΦ.

2. Εκείνο το βράδυ στο σπίτι του Κωνσταντίνου βρισκόταν και η Ηριάννα. Συλλαμβάνονται και οι δύο, η Ηριάννα αφήνεται αμέσως ελεύθερη αφού δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο εναντίον της και παραχωρεί οικειοθελώς δείγμα DΝΑ.

3. Το Νοέμβριο του 11 άντρας αγνώστων στοιχειών που δεν έχει εμφανιστεί έως τώρα στο δικαστήριο βρίσκει ένα κουτί με όπλα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

4. Περίπου ένα χρόνο μετά, ολοκληρώνεται η πραγματογνωμοσύνη επί των όπλων, τα οποία σημειωτέον είναι αχρησιμοποίητα, και σε ένα γεμιστήρα εκτός όπλου ταυτοποιείται μερικώς το DNA της Ηριάννας.

5. Το Γενάρη του 13 συλλαμβάνεται ξανά, απολογείται και αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι τηρούνται απαρέγκλιτα και στη συνέχεια αίρονται.

6. Ο σύντροφος της Ηριάννας, στο μεταξύ, αθωώνεται από τον πρώτο κιόλας βαθμό ομόφωνα και αμετάκλητα για τις κατηγορίες περί συγκρότησης, ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

7. Ο διορισμένος από την υπεράσπιση πραγματογνώμονας, Γεώργιος Φιτσιάλος ( διδάκτορας Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA), έχει επισημάνει ότι το δείγμα είναι χαμηλής ποσότητας και ποιότητας, ενώ έχει επισημάνει παραλείψεις κατά τη διαδικασία συλλογής του.

8. Σε αίτημα της υπεράσπισης για παροχή δείγματος από τους γεμιστήρες προκειμένου να κάνει ο πραγματογνώμονας να συντάξει τη δική του έκθεση, η απάντηση των αρχών ήταν: Λυπούμαστε, το δείγμα έχει τελειώσει.

9. Την 1η Ιουνίου η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες εναντίον με μοναδικό στοιχείο το δείγμα DNA.

10. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια χωρίς αναστολή για την ίδια κατηγορία που ο σύντροφός της είχε αθωωθεί πανηγυρικά. [πηγή: www.ratpack.gr]

 

Ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης και η εκπομπή House of Revolution TV στη ΦΩΝΗ, παρουσιάζουν ένα video με το χρονικό της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή