Ένα αποτρόπαιο περιστατικό που αποκαλύπτει τα προβλήματα που είναι διάχυτα στους καταυλισμούς προσφύγων φέρεται να συνέβη στη Θήβα, καθώς ένα παιδί 3,5 ετών βρέθηκε νεκρό σε βόθρο λυμάτων, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες που βρέθηκε εκεί.

taz

Πηγή: ThePressProject

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το τραγικό γεγονός συνέβη της Δευτέρα, με τις πληροφορίες της εφημερίδας να θέλουν το μικρό αγοράκι να παρακολουθεί άλλους πρόσφυγες να παίζουν ποδόσφαιρο σε ένα μικρό γήπεδο εντός του καταυλισμού, που βρίσκεται δίπλα σε βόθρο συγκέντρωσης λυμάτων.

Όπως αναφέρεται, όταν οι υπόλοιποι έφυγαν από το γήπεδο, το παιδί φέρεται να έμεινε μόνο του, και ώρα αργότερα, βρέθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στο βόθρο με τα λύματα, όπου το εντόπισε η πυροσβεστική.

Κατά το δημοσίευμα, καθαρή εικόνα δεν υπάρχει ούτε για τον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό, καθώς διατυπώνονται ερωτήματα για τα μέτρα προστασίας και αποφυγής ατυχήματος που υπήρχαν στο σημείο του βόθρου.

Σημειώνεται πως οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν το άψυχο κορμάκι του παιδιού να ανήκει σε κοριτσάκι, οι οποίες ακολούθως διαψεύστηκαν όταν ανασύρθηκε από το σημείο.

Το δημοσίευμα μεταφέρει ακόμη πως το τραγικό περιστατικό προκάλεσε έντονη αναστάτωση στον καταυλισμό, με χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι γονείς αρνούνταν να παραδώσουν τη σωρό του παιδιού στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί για νεκροψία-νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

«Θα εξακριβωθούν τα περιστατικά»

Μιλώντας στο ΑΠΕ, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά.

«Πρόκειται για ένα πραγματικό τραγικό συμβάν. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν με ακρίβεια και με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού συμβάντος» δήλωσαν πηγές του υπουργείου.