Τον Μάρτιο του 2011, μία κοπέλα συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της, έπειτα από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του, στο πλαίσιο παρακολούθησης δύο υπόπτων που είχαν επισκεφθεί το σπίτι του δεύτερου. Ο ίδιος κατηγορήθηκε με τον τρομονόμο, δικάστηκε και αθωώθηκε ομόφωνα και αμετάκλητα. Η κοπέλα, που είχε δώσει δείγμα DNA και αφέθηκε ελεύθερη δίχως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο σε βάρος της, κλήθηκε μετά από δύο χρόνια να δικαστεί με αφορμή ένα «εύρημα» των αρχών. Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη, με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Αυτή είναι η ιστορία της Ηριάννας Β.Λ..

irian

Πηγή: ThePressProject

Το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από φίλους της Ηριάννας εξιστορεί την ιστορία της, ενώ οι ήρωες είναι lego. Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, με τις αρχές να έχουν να της επισύρουν μόνον ένα αμφιλεγόμενο «μερικό» δείγμα DNA που φέρεται να ταιριάζει με το δικό της.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, «Όσο το Εφετείο της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, ένα ταινιάκι-υπενθύμιση του παραλογισμού σε βάρος της Ηριάννας από φίλες και φίλους της».Στις 10 Μαΐου αναμένεται να εκδικαστεί η τρίτη αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας, σε μια δίκη που ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου. Ηριάννα Β.Λ. και Περικλής Μπ., βρίσκονται από τον Ιούνιο του 2017 στη φυλακή, έπειτα από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Οι επόμενες ημερομηνίες δικασίμων ορίστηκαν για τις 10 και 24 Μαΐου.

Η ιστορία της Ηριάννας

Τον Μάρτιο του 2011 η Ηριάννα συλλαμβάνεται μαζί με τον σύντροφο της, Κωνσταντίνο, έπειτα από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του, στο πλαίσιο παρακολούθησης δύο υπόπτων που είχαν επίσης επισκεφτεί το ίδιο σπίτι, την Όλγα Οικονομίδου και τον Γιώργο Πολύδορα.

Ο Κωνσταντίνος κατηγορήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε ομόφωνα και αμετάκλητα από το πρωτόδικο δικαστήριο και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας.

Η Ηριάννα είχε δώσει δείγμα DNA και αφέθηκε ελεύθερη καθώς δεν είχε προκύψει κάποιο στοιχείο εναντίον της. Όμως δύο χρόνια αργότερα κλήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με αφορμή ένα «εύρημα» των αρχών.

Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ακολούθησε η καταδίκη της σε 13 χρόνια κάθειρξη, με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.

Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες επιβλήθηκε στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή, ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της.
Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει απορρίψει δύο φορές τις αιτήσεις αναστολής και των δύο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2017, καθώς όπως εκτιμούν δεν υφίσταται «ανεπανόρθωτη βλάβη» από την κράτηση τους στην φυλακή. H απόφαση του Εφετείου είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.