Ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής παρουσιάστηκαν πλήρως ενοχοποιητικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, κατα την ανάγνωση του εγγράφου 276 και μάλιστα από τα πιο επίσημα στόματα, των ίδιων των κατηγορούμενων μελών της που τηλεφωνούσαν ο ένας στον άλλο μετά τη δολοφονία Φύσσα.
 
xri
 
Πηγή: ThePressProject
 
Σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατά την ανάγνωση του εγγράφου 276 στη δίκη. Πρόκειται για απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες χρυσαυγιτών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
 
Τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής δημοσίευσε το OmniaTv.

Στα ηχητικά που ήρθαν στην επιφάνεια το μέλος της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Αποστόλου, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Χ.Α. θα ανεβάσει τα ποσοστά της μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,  ενώ δίνει την εικόνα συνεργασίας των χρυσαυγιτών με την ΕΛ.ΑΣ.


Παράλληλα, άλλα σημαντικά στοιχεία είναι η εξαφάνιση ενοχοποιητικών στοιχείων (όπλων κ.ά.) από τα σπίτια των μελών των ταγμάτων εφόδου, η υποστήριξη από την Χ.Α. τόσο με άμεση νομική βοήθεια («δικηγόρος απ’ το κόμμα»), όσο και με οικονομική στήριξη («το κόμμα θα πληρώνει») από τα κεντρικά στα μέλη για εγγυήσεις, εξαγορά ποινών, αποζημιώσεις προς τα θύματα κ.ά.
 

Όπως αναδεικνύεται στα ηχητικά που δημοσίευσε το OmniaTv, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α., πρώην πυρηνάρχης Πειραιά και ταυτοποιημένος ως συμμετέχοντος στην πρόσφατη επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», Σωτήρης Δεβελέκος, εμφανίζεται να ανησυχεί αν θα βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ενώ φαίνεται να γνωρίζει ότι είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών των κατηγορουμένων. 
 


 
Η διαδικασία της εξέτασης των αναγνωστέων εγγράφων, βίντεο και ηχητικών από το δικαστήριο συνεχίζεται. Μετά τις γιορτές η δίκη θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 16 Απριλίου.
 
Για τον μήνα Απρίλιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής δικάσιμοι:


 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξίσου αποκαλυπτικά ήταν τα πορίσματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τον οργανωμένο χαρακτήρα της δολοφονίας Φύσσα, που πραγματοποιήθηκε κατά τον πάγιο ιεραρχικό τρόπο δράσης της οργάνωσης.

Όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, το δικαστήριο ολοκλήρωσε την ανάγνωση του εγγράφου 275, που περιείχε το σύνολο των κλήσεων που έλαβαν χώρα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (17-18/9/2013), και τα πορίσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Η συγκρότηση του τάγματος εφόδου που συγκεντρώθηκε στα γραφεία της Νίκαιας, κατόπιν μηνύματος του πυρηνάρχη της ΧΑ Γεώργιου Πατέλη, πραγματοποιήθηκε κατά τον πάγιο ιεραρχικό τρόπο δράσης της οργάνωσης και αποδεικνύει τον οργανωμένο χαρακτήρα της δολοφονικής επίθεσης.