«Δεν νομοθετήσαμε πάντοτε έτσι όπως θα θέλαμε, έτσι όπως θα έπρεπε, ή έτσι όπως λέει το Σύνταγμά μας ή και τα Συντάγματα των δικών σας χωρών» παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στους διαπιστευμένους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, που επισκέφθηκαν σήμερα το Κοινοβούλιο.

voutsss

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι «αυτά τα χρόνια για μνημόνια, για μνημονιακές δεσμεύσεις με τους διεθνείς παράγοντες και τους θεσμούς, με βάση τα οποία προχωράνε οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, μόνο αν το δει κανείς στην πολιτική του ουσία αντιλαμβάνεται το θεσμικό δημοκρατικό έλλειμμα που παράγουν» και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είμαστε ευτυχείς που αναγκαστήκαμε με όλες τις κυβερνήσεις σε αυτά τα οκτώ χρόνια να υπερψηφίζουμε χωρίς να ‘μαστε σε πλήρη γνώση όλων των θεμάτων που έχουν αποφασιστεί, χωρίς να ‘μαστε σε θέση και να έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε κάτι απ’ αυτά που έχουν συμφωνηθεί ή να προσθέσουμε κάτι, και χωρίς να ‘μαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς τις συνέπειες στην κοινωνία από τα συμφωνηθέντα».

Εκ μέρους της διπλωματικής κοινότητας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και την ξενάγηση «στο σύγχρονο σπίτι της Δημοκρατίας», όπως είπε, ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Λούσιαν Φάτου , «πρύτανης» -λόγω αρχαιότητας- του Διπλωματικού Σώματος, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι «είναι πάντα ανοιχτός και πρόθυμος να προωθήσει τη διπλωματική ατζέντα».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές εκκρεμότητες οι οποίες θα πρέπει να προωθηθούν, όπως η γ’ αξιολόγηση κι ενδεχομένως μια τελική αξιολόγηση για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, έτσι ώστε να βγει στις αγορές χωρίς μνημονιακή επιτήρηση. Επίσης θα πρέπει να γίνει έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή, δηλαδή η Βουλή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές του ’19, να έχει δικαίωμα να είναι αναθεωρητική Βουλή ώστε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα».

Πηγή: thepressproject.gr

Δείτε επίσης: Τελικά δεν είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας