Σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων παραπέμπει το Συμβούλιο Εφετών 28 πρόσωπα από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με το sdna.gr και το gazzeta.gr. Πληροφορίες του TPP επιβεβαιώνουν τις διαρροές. Παύση κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο προβλέπει ο νόμος για τους κατηγορουμένους.

marn

Πηγή: ThePressProject

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, εξέδωσε βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπα. Οι βασικοί κατηγορούμενοι που κάθονται στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, είναι:

 • Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
 • Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.
 • Και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.
 • Τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος.
 • Τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων, παραπέμπονται και οι:

 • Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.
 • Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.
 • Οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης.
 • Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.
 • Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής.
 • Ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο.
 • Οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

Βασιλειάδης: Ο νόμος προβλέπει παύση κάθε ενασχόλησης με τον αθλητισμό εντός 15 ημερών

Για την εξέλιξη ενημερώθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, τόνισε ότι εφόσον τα όσα αναφέρονται ισχύουν, ο νόμος προβλέπει παύση ενασχόλησης με τον αθλητισμό για κάθε κατηγορούμενο. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Ο νόμος είναι σαφής, ισχύει για όλους και έναντι όλων. Εφόσον υπάρχουν αυτές οι παραπομπές, ο νόμος προβλέπει αυτοδίκαιη έκπτωση από όποιο αξίωμα έχει [κάθε κατηγορούμενος] στον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ΠΑΕ, προβλέπεται και μεταβίβαση των μετοχών του. Δηλαδή παύση κάθε ενασχόλησης με τον αθλητισμό, ενός δεκαπέντε ημερών. Εάν αυτό δεν γίνει σε δεκαπέντε ημέρες εμείς, ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα εκδώσουμε επιστολική πράξη για τα περαιτέρω. Ο νόμος είναι σαφής κι αυτή εδώ η κυβέρνηση έδωσε μάχη αυτή η πρόβλεψη να είναι και στο καταστατικό της ΕΠΟ. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Κάνουμε αυτήν την πρωτοτυπία στη χώραΕκτός βουλεύματος η «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης»

Όπως αναφέρει επίσης το sdna.gr, απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, καθώς και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη και Ζάμπρα που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Όπως προσθέτει το gazzetta.gr η παραπομπή γίνεται κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Ως στοιχείο προκύπτει πως το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ενώ η εισηγήτρια Αριστέα Ρουσσέα και η εφέτης Αργυρώ Κανελλοπούλου, τάχθηκαν υπέρ. Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ παράλληλα με ομόφωνη απόφαση τον απαλλάσσει από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, για την υπόθεση του εμπρησμού στον φούρνο του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα.