Πηγή: Katiousa

Έναν πρωτότυπο τρόπο, μες στο κλίμα των ημερών του καρναβαλιού που διανύουμε, βρήκαν αντιπρόσωποι της ΔΑΣ για να σατιρίσουν την απόπειρα διευθυντικών στελεχών να διαπιστευθούν ως σύνεδροι της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας). Ντυμένοι μαϊμούδες μπήκαν στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου στο ξενοδοχείο NOVOTEL, όπου από το πρωί δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ από σωματεία όλης της χώρας, βρίσκονται για να προστατεύσουν τη διαδικασία από τον πλήρη εκφυλισμό στον οποίο την οδηγούν η εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά της τσιράκια.

Ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν μπράβοι στο χώρο, τουλάχιστον ένας από αυτούς με όπλο και γκλομπ, όλοι στις διαταγές των εργοδοτικών συνδικαλιστών και του προέδρου της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, ένας από τους τραμπούκους χτύπησε το Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ.

Στους εργαζόμενους μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας για συνέδριο με μπράβους, όπως και τα αλισβερίσια για να παρεμποδιστεί η άνοδος του ΠΑΜΕ, όπως η συμφωνία ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ για αλληλοϋποστήριξη με ανταλλάγματα θέσεις στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ στην ΟΥΙΕ: «Παρά την προσπάθειά της να γίνει Συνέδριο συνέβησαν τα εξής:

1. Το Ξενοδοχείο “Novotel” έχει γεμίσει με μπράβους, “φουσκωτούς” από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές.

2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων.

3. Οι εργοδότες – συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με τη μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».

«Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία», ήταν η απάντηση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, απαιτώντας να αποχωρήσουν μπράβοι, σεκιουριτάδες και φουσκωτοί.

Την ίδια ώρα, πλήθος εργαζομένων ακι σωματείων συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχεία, φωνάζοντας

«Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

https://www.facebook.com/periodikoKatiousa/videos/597646627348750/