Πηγή: Info-war.gr

Σε πογκρόμ εξελίσσεται η προσπάθεια του Facebook και του Twitter να σβήσουν λογαριασμούς τους οποίους κατηγορούν, μεταξύ άλλων ότι «ασκούν κριτική στη Δύση», «προωθούν προ-παλαιστινιακό και αντι-ισραηλινό περιεχόμενο» ή μεταφέρουν μηνύματα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Η παράλληλη ανακοίνωση των δυο εταιρειών για τη διαγραφή εκατοντάδων λογαριασμών από το Ιράν, τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα,  συμπίπτει με την κλιμάκωση της προσπάθειας πραξικοπηματικής ανατροπής της κυβέρνησης στο Καράκας.

Στην ανακοίνωσή του το twitter σημειώνει ότι εντόπισε 764 λογαριασμούς στη Βενεζουέλα που προωθούσαν μαζικά «διχαστικά πολιτικά μηνύματα» αλλά σημειώνει ότι δεν μπορεί να τους συνδέσει με κάποια κυβερνητική υπηρεσία.

Σε μια δεύτερη «καμπάνια», που σύμφωνα με το Twitter πραγματοποιήθηκε στη Βενεζουέλα, συμμετείχαν 1.196 λογαριασμοί οι οποίοι «ενδέχεται» να αποτελούν τμήμα εκστρατείας η οποία έχει την στήριξη της κυβέρνησης.

Οι δυο εταιρείες έσβησαν επίσης εκατοντάδες σελίδες στο Ιράν και τη Ρωσία. Το Facebook στηρίζει την επιχείρηση διαγραφής σε πληροφορίες από εργαστήριο του Ατλαντικού Συμβουλίου, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ αλλά και από πολεμικές βιομηχανίες, όπως η Lockheed Martin, η Raytheon και η Boeing.

Στην ανακοίνωσή του το Facebook αναφέρει ότι οι εκατοντάδες λογαριασμοί που διέγραψε είχαν υποστηρίξει οκτώ εκδηλώσεις (events) για τις οποίες όμως δεν γνωρίζει αν πραγματοποιήθηκαν!!!

Πρόσφατα το Facebook είχε κατεβάσει προσωρινά σελίδες μέσων ενημέρωσης όπως το Telesur και το Venezuela Analysis, τα οποία πολύ συχνά καταρρίπτουν τις επιχειρήσεις προπαγάνδας του Λευκού Οίκου.

Αρκετές από τις διαγραφές των τελευταίων μηνών στηρίζονται σε πληροφορίες και εκθέσεις της εταιρείας FireEye η οποία δημιουργήθηκε από απόστρατους αξιωματούχους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και αρχικά χρηματοδοτούνταν και από την In-Q-Tel – το περίφημο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) της CIA.