Μια ιδιαίτερη στιγμή βίωσαν όσοι βρέθηκαν στην συναυλία που διοργάνωσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας και Πειραιά στο Νέο Ηράκλειο ενόψει της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 1ης Νοέμβρη που έχει στόχο να ματαιώσει την πανευρωπαϊκή ναζιστική συγκέντρωση της ίδιας μέρας. Η Μάγδα Φύσσα απευθύνθηκε σε όσες και όσους βρέθηκαν στη συναυλία λέγοντας πως «Δεν είμαστε με τους φονιάδες» και καλώντας σε ακύρωση της συγκέντρωσής τους. Έκλεισε, τέλος, με το σύνθημα που κυριάρχησε στις συγκεντρώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, στέλνοντας το μήνυμα: «Ούτε βήμα πίσω»

Σημειώνεται ότι παρόλο που η αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός και άλλες συλλογικότητες καλούν συγκέντρωση την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στις 18:00 στην Πλ. Νέου Ηρακλείου απέναντι από τον ΗΣΑΠ προκειμένου να ακυρώσουν τη ναζιστική εκδήλωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση της Μάγδας Φύσσα.

«Εμείς είμαστε με τον πολιτισμό. Δεν είμαστε με τους φονιάδες.

Το ότι αυτή τη στιγμή έχουνε σκοπό να έρθουν, και σαφώς δεν θα έρθουν με καλό σκοπό στην χώρα μας, έχουνε κάνει αυτήν την προσπάθεια για να’ρθουν, εντάξει θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το αποτρέψουμε. Πάντα αυτό που θα έχετε στο μυαλό σας μέσα, είναι ότι δεν είναι περισσότεροι, είναι λιγότεροι. Είναι φονιάδες. Δεν είναι σαν κι εμάς. Αυτό που θα έχετε σαν εικόνα μέσα στο μυαλό σας είναι η 7η Οκτωβρίου του 2020. Την ημέρα του Εφετείου. Τον κόσμο που ήταν έξω και όλον αυτόν τον κόσμο. Και αυτοί όλοι είναι οι αντιφασίστες. Σημαίνει ότι εμείς τον φασισμό τον έχουμε καταλάβει και τον ξέρουμε. Σκοπός μας είναι τώρα στα μικρότερα παιδιά να μπορέσουμε να τους δώσουμε να το καταλάβουν, τι σημαίνει φασισμός. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και είμαστε με τη ζωή. Όχι με το μίσος και τις δολοφονίες, όχι με τον θάνατο. Αυτά δεν έχω κάτι άλλο να σας πω. Να είστε καλά και να προσέχετε. Κι ούτε βήμα πίσω»